27 d'abril de 2024

La Fira del Llibre de Muntanya es consolida al Collsacabra

La intenció de l’organització és que, al llarg del cap de setmana, s’iguali l’assistència de 6.000 persones

El Ter 5 d'octubre de 2008 a les 15:47
El certamen ha omplert de públic Rupit
La població de Rupit i Pruit acull, durant tot el cap de setmana, la VII edició de la Fira del Llibre de Muntanya, on una trentena d’expositors mostren les diverses novetats editorials lligades al sector. La mostra inclou, també, activitats complementàries i un cicle de conferències, que enguany duen per tema la dona i la muntanya. “Vam escollir-lo per homenatjar l’escaladora Maria Antònia Simó, va morir l’any passat”, explica Ernest Gutiérrez, un dels responsables de l’organització.

La presidenta d’honor de la Fira d’enguany és Marta Ferrussola, esposa de l’expresident, Jordi Pujol i gran aficionada a l’excursionisme; que va ser, també, l’encarregada d’inaugurar la fira. Una altra de les personalitats que passar per la mostra va ser l’alpinista Aracel•li Segarra, que va projectar fotografies de la seva trajectòria alpinística: “de les muntanyes que no he aconseguit el cim, he après que hi ha un moment que s’ha de donar la volta per tornar.” va explicar davant un públic molt nombrós.

Avui diumenge, a dos quarts de quatre de la tarda, hi ha previst un homenatge a Maria Antònia Simó a càrrec de Josep M. Sala. A les sis, Josep Fetjó conduirà la conferència titulada: Història de l’escalada femenina a Catalunya. La intenció de l’organització és que, al llarg del cap de setmana, s’iguali l’assistència de 6.000 persones de l’edició anterior: “No crec que superem la xifra, però si no hi arribem serà per poc”, va pronosticar Gutiérrez el dissabte al vespre.

La fira aquest any s'ha fet a Rupit

Les novetats editorials són una de les ofertes

Moltes activitats han tingut llargues cues

Etiquetes:
Cultura