25 d'abril de 2024

Manlleu tanca una multitudinària Festa del Porc i la Cervesa marcada pels productes de "qualitat i proximitat"

Anglada diu que “els visitants han agraït” l’enfocament professional però que “s’ha de tornar a parlar amb les entitats"

El Ter 23 de setembre de 2013 a les 19:19
Una imatge de la festa, amb la plaça Fra Bernadí plena
El porc i la cervesa han estat els protagonistes a Manlleu el passat cap de setmana amb motiu de la Festa del Porc i la Cervesa. La matança del porc, l'elaboració d'embotits, la degustació de productes, el mercat, els tastos de cerveses, concerts, activitats per als infants i tallers de cuina són algunes de les propostes que han atret, segons càlculs del consistori, al voltant dels 20.000 visitants.

Durant tot el cap de setmana expositors, artesans i productors han ofert els seus millors productes per gaudir de les varietats gastronòmiques de la comarca. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Anglada, no ha volgut concretar xifres perquè considera que seria "molt agosarat però ens ha semblat que hi ha hagut molt bona assistència a tots els actes". L’Aula del Gust és un dels espais que ha funcionat millor, "ha estat un encert", i és un indret que ha aplegat un gran nombre d’activitats, potenciades per la presència del Dia Cuina, que organitzava la Revista Cuina per segona vegada a Manlleu.

Entres els criteris que s’havien marcat de cara a la festa hi havia la presència de "productes de qualitat, ben elaborats del porc" i sobretot "que siguin propers" perquè a la comarca "en sabem molt d’elaborar productes i cuinar-los per tant s’ha de donar a conèixer a la resta de Catalunya i tothom que vulgui venir". Anglada considera que és un "valor afegit i un objectiu a seguir d’ara endavant". L’objectiu de fer una mostra i mercat "més professional" i no permetre a les entitats que tinguessin parada a la plaça ha molestat col·letius com el Casal Boira Baixa de Manlleu, que van organitzar una activitat alternativa, la Festa del Verro i la Birra. Anglada diu que "els visitants han agraït" l’enfocament professional però que "evidentment s’ha de fer una valoració i parlarem amb les entitats amb calma i tranquil·litat".

Segons Anglada, un altre aspecte que s’ha d’agrair és "que el temps ens ha ajudat". El regidor diu que "hi haurà coses que es podran millorar o canviar. Els concerts han canviat l’estil "no només per una qüestió econòmica sinó per donar a conèixer grups propers, que també arrosseguen públic i són bons".
Etiquetes: