25 d'abril de 2024

S'instal·la a Vic una unitat per mesurar la contaminació que produeix el trànsit rodat

La nova unitat de mesura dels contaminants atmosfèrics estarà a Vic durant tot el mes d’octubre

El Ter 6 d'octubre de 2008 a les 14:30
La nova unitat està instal·lada al davant de l'estació de trens
L’Ajuntament de Vic ha presentat avui al migdia una nova unitat mòbil de mesura de contaminants atmosfèrics. La nova unitat està situada just al costat de l’estació de trens de Vic i té l’objectiu d’estudiar la incidència del trànsit en l’ozó.

La nova unitat de mesura dels contaminants atmosfèrics estarà a Vic durant tot el mes d’octubre per controlar la contaminació provocada pel tràfic rodat. Es tracta d’una petita furgoneta dotada d’analitzadors automàtics de control de contaminats com diòxid de nitrogen, diòxid de sofre, monòxid de carboni, ozó, sulfur d’hidrogen, benzè. També hi ha un captador manual que mesura si hi ha partícules en suspensió més petites de 10 micres. També disposa d’una torreta meteorològica per relacionar els nivells de qualitat de l’aire amb la velocitat i direcció del vent, per saber d’on venen les concentracions. L’aire entra per un tub a la part superior de l’estació i arriba als analitzadors.

Les concentracions es mesuren en micrograms metre cúbic i per mitjanes diàries o anuals. A partir d’aquestes dades el departament de Medi Ambient fa un informe que fa arribar a l’ajuntament on es conclou si els nivells de qualitat de l’aire estan per sobre o per sota dels nivells límits marcats per legislació. En principi, no es superarà cap nivell.

La instal•lació de l’estació mòbil de mesura ha estat una petició de l’ajuntament de Vic, que en aquests moments ha començat el pla de mobilitat. En funció dels resultats, l’ajuntament prendria mesures per reduir el trànsit.

La unitat mòbil controla diversos índexs i també la direcció i origen del vent

La unitat mesura diversos índexs que poden perjudicar la salut a causa de la contaminació

Etiquetes: