26 d'abril de 2024

El Mercat de la Patata del Bufet d'Orís posa a la venda els 35.000 quilos d'aquest tubercle, afectat per l'excés d'aigua

El mercat d’Orís es celebrarà encara els tres diumenges que queden del mes d’octubre

El Ter 6 d'octubre de 2008 a les 14:45
Una edició passada del mercat orisenc
Orís ja ha estrenat el Mercat de la Patata del Bufet, en un any en què aquest tubercle no ha tingut una producció gaire abundant. Amb tot, els visitants sí que han estat nombrosos aquest primer diumenge, sobretot gràcies a la bonança meteorològica.

Josep Soldevila, un dels membres de l'Associació de Productors de la Patat del Bufet, considera que l'arrencada ha estat bona i que s'ha decidit mantenir el preu de l'any passat, a 1,40 euros el quilo.

El mercat de la patata del bufet d’Orís es celebrarà encara els tres diumenges que queden del mes d’octubre els matins a la plaça de la Rectoria. Al llarg del mercat s’epera vendre entre 30 i 35 mil quilos de patatada del bufet. Enguany la producció d’aquest tubercle tan apreciat ha estat més escassa degut a les pluges que van caure aquesta passada primavera.

A més de les parades habituals, els visitants poden gaudir de la Mostra gastronòmica de les mestresses d'Orís, amb plats amb la patata del bufet com a protagonista, i d'altres activitats paral·leles, com una trobada de poetes, un concurs de pintura ràpida o una castanyada popular.
Etiquetes: