26 d'abril de 2024

Tres manlleuencs participen en un intercanvi a Turquia sobre el reciclatge

Amb aquests intercanvis, a més de conèixer Turquia també es vol promoure l’autonomia dels joves

El Ter 26 de setembre de 2013 a les 19:28
Els tres manlleuencs a Turquia
El Projecte Aurora ha portat 3 joves manlleuencs d’intercanvi a Turquia. Del 13 al 22 de setembre tres manlleuencs han participat en un intercanvi de joves europeus a Turquia. Hi havia quatre osonencs en una expedició d’una desena de persones de tot Catalunya.

Entre els manlleuencs, ha comentat l’experiència Mohamed Azanay. També hi van participar Karim Balhachmi i Ahmed Siraj, tots entres 18 i 19 anys. Azanay comenta que des de Serveis Socials de Manlleu els van oferir l’intercanvi, basat en el Medi Ambient i el reciclatge. Azanay, que estudia Geografia a la UB, va trobar "interessant l’intercanvi cultural i volia veure món".

L’objectiu de l’intercanvi és poder compartir diferents experiències, conèixer joves i realitats dels diferents països participants i en concret, veure el funcionament i adquirir coneixements sobre el tractament de temes de reciclatge que tenen a cada un dels països participants. Durant la seva estada a Turquia, els 3 joves van mostrar una presentació de com és i com veuen i viuen Manlleu i Catalunya.

Amb aquests intercanvis, a més de conèixer aquest país mediterrani, Turquia, també es vol promoure l’autonomia dels joves i l’obertura d’aquests a altres realitats socials. Segons Mohamed Azanay, va quedar palès que Catalunya està molt més avançada en matèria de reciclatge que altres països participants a la trobada, com la mateixa Turquia.

Aurora és una entitat que pretén ser un punt de referència per la mobilitat internacional dels joves de la Catalunya Central. Aurora té per objectiu promoure la igualtat d’oportunitats, la inclusió social i la lluita contra la desocupació juvenil. També promou la cohesió social i el diàleg intercultural entre comunitats i vol establir-se com una plataforma activa que serveixi a emprenedors socials per desenvolupar els seus propis projectes, tant a nivell personal com col·lectiu. En el marc d’un dels seus projectes d’intercanvi els 3 joves de Manlleu han compartit experiències amb altres joves de diferents països com són Polònia, Eslovènia, Romania, etc. durant 10 dies.

Prèviament al seu viatge els joves van preparar un vídeo de presentació que es pot veure al següent "enllaç":http://www.miratv.cat/manlleu/video/1633. El treball realitzat ha estat coordinat pels educadors de Territori Jove, el Punt d’Informació Juvenil (Treball als Barris) i personal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manlleu. Projecte Aurora és qui ha promogut aquest intercanvi facilitant els contactes i l’acompanyament d’aquests joves.
Etiquetes: