26 d'abril de 2024

Manlleu es prepara per celebrar la Setmana de la Gent Gran

Des de l’Àrea de Benestar Social es posa a disposició el servei de transport adaptat

El Ter 28 de setembre de 2013 a les 13:43
Imatge d'arxiu de l'espectacle que va tancar l'edició anterior de la Setmana de la Gent Gran
Les activitats de la Setmana de la Gent Gran s’iniciaran el proper dimarts dia 1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent Gran, amb la inauguració de la setmana i la xocolatada. Segons el regidor Joan Torrentgenerós la Setmana "fa anys es va començar amb molta eufòria, va fer una mica de baixada i ara torna a remuntar l’assistència". Amb tot, ha volgut fer una crida a la gent perquè "vagi a actes oficials".

El regidor afirma que les entitats "com ASVAT, Associació de la Gent Gran, ajuntament i altres col·laboradors s’impliquen de la mateixa manera i sense ells seria molt difícil fer el que estem fent". Remarca la part "artística, el ballet de la Maria Cinta o la Coral del Carme perquè el principal pes és cultural". També es parlarà de temes "com la seguretat ciutadana" i altres. Torrentgenerós també ha comentat que "el jovent està a l’atur i gent de 45 anys ja són considerats vells per treballar, o sigui que moltes famílies viuen de la pensió de la gent gran".

El dimarts dia 1 d’octubre a 2/4 de 6 de la tarda tindrà lloc als jardins de Can Puget l’acte d’inauguració de la Setmana de la Gent Gran. Amb aquest acte i la inauguració de 2 exposicions a Can Puget es dóna el tret de sortida a les activitats de la setmana, activitats lúdiques, formatives i culturals. La Setmana de la Gent Gran posa en valor la tasca social i l’aportació positiva del col·lectiu de la gent gran a la nostra societat i potencia la seva participació social.

Del programa d’enguany cal destacar la xerrada que tindrà lloc el divendres dia 4 d’octubre a 2/4 d’11 del matí al Centre de Dia Josep Roqué: "Factors de detecció dels maltractaments a la gent gran". Aquesta xerrada anirà a càrrec d’Esther Ramos, treballadora social, i comptarà amb la participació de la Policia Local de Manlleu i els Mossos d’Esquadra. Des de Benestar Social destaquen la importància del contingut de la xerrada, doncs és un aspecte que des d’aquest servei es treballa i en el que es vol incidir degut a l’augment del nombre de persones que ho pateixen.

Destaca la implicació i col·laboració de diferents entitats, ASVAT, Associació Gent Gran, AFADIP, la Coral Les Veus del Ter, Hospital Sant Jaume i la seva fundació i Creu Roja. Les escoles Off Broadway, Escola de Ballet Mª Cinta i el Centre d’Educació Fina col·laboren també de forma desinteressada a donar contingut i ritme al programa com l’Escola El Carme Vedruna i la seva Coral el Carme Canta. La Biblioteca Municipal de Manlleu organitza com en d’altres edicions un club de lectura fàcil a l’Hospital Sant Jaume.

Des de l’Àrea de Benestar Social es posa a disposició el servei de transport adaptat per tal que cap persona amb dificultats de mobilitat es quedi sense poder assistir i participar de les activitats que siguin del seu interès. Cal sol·licitar aquest servei amb 3 dies d’antelació al 93 851 08 48.
Etiquetes: