25 d'abril de 2024

UGT i CCOO celebren una jornada per reclamar un treball digne

Les formes de commemoració d’aquesta jornada seran diverses arreu del món

El Ter 6 d'octubre de 2008 a les 19:30
Manifestants al davant de l'edifici del Sucre
La Confederació Sindical Internacional ha convocat per demà dimarts una jornada de mobilitzacions a nivell mundial per reclamar un treballa digne. A Osona, CCOO i UGT, s’han sumat a aquesta jornada amb una concentració per demà a les 12 del migdia a Vic. Cesc Poch d’UGT, explica que la reivindicació per un treball digne va més enllà de la situació actual de crisi econòmica.

La jornada de demà té com a objectius la universalització dels principis i drets fonamentals del treball i del treball digne, el compliment dels objectius del mil•lenni de les Nacions Unides com a mitjà per combatre la pobresa i la desigualtat i el foment de la solidaritat internacional.

Segons Cesc Poch, hi ha diverses reivindicacions importants com la jornada que proposa la UE de 65 hores setmanals, la qual considera una ‘animalada’ o qüestions que fan referència a les condicions laborals com els salaris, temps de descans o la conciliació de la vida familiar amb la laboral.

Les formes de commemoració d’aquesta jornada seran diverses arreu del món. Hi haurà manifestacions, concentracions, accions en les empreses i accions de comunicació cap als treballadors. En el cas de Vic després de la concentració de demà al matí, a la tarda es desplaçaran a Barcelona on a les 7 hi ha prevista una manifestació.

La jornada es celebra a nivell mundial

Etiquetes:
Societat