25 d'abril de 2024

Els caçadors de Taradell han de pagar 1.590 euros a un conductor que va topar amb un porc senglar

Els caçadors no estan d'acord amb la sentència de l'Audiència, que és el fruit d'un recurs presentat pel conductor

El Ter 7 d'octubre de 2008 a les 12:12
Imatge d'arxiu d'un porc senglar
L'Audiència de Barcelona ha condemnat la Societat de Caçadors de Taradell i la companyia asseguradora Mapfre a indemnitzar amb 1.590 euros un conductor que va topar amb un porc senglar, l’agost del 2005.

Els magistrats han estimat un recurs presentat pel particular contra la sentència del Jutjat de Primera Instància número 1 de Vic que refusava la demanda. El tribunal considera que el porc senglar va envair la via i el conductor no va poder evitar la col·lisió. El president de la Societat de Caçadors, Dani Murfulleda, considera que la decisió judicial és injusta. El taradellenc explica que segons una llei del 2006, si l’accident és conseqüència directa del fet de caçar, ells en serien els responsables, però ni tant sols era temporada de caça.

Murfulleda es mostrava impotent, ja que opina que la sentència no se cenyeix a una llei ‘ben feta però molt mal aplicada’. La Societat, que té contractada una pòlissa amb Mapfre amb una franquícia de 300 euros, voldria recórrer la sentència al Tribunal Suprem de Madrid, però la companyia asseguradora els ho desaconsella. El tribunal va destacar també en el text de la sentència que s'hauria d’haver fer un tancament de la zona per impedir que els senglars accedissin a la carretera. El president de la Societat de Caçadors de Taradell considera que això no és viable, però que sí que s’ha col·locat senyalització vertical.

La Societat de Caçadors de Taradell també ha estat imputada en un altre cas similar. Un altre porc senglar va impactar contra un vehicle el juny del 2007. El jutge encara no ha pres cap decisió, ja que la vista per aquest darrer cas es va celebrar dijous passat, al jutjat de primera instància de Vic.
Etiquetes:
Societat