25 d'abril de 2024

Sant Martí de Centelles i Aiguafreda comencen a recollir els residus porta a porta i Prats hi suma la fracció orgànica

Aiguafreda només reciclava, actualment, un 25% dels residus que generava i ara es preveu triplicar aquests resultats

El Ter 7 d'octubre de 2008 a les 13:35
Alguns dels contenidors que es distribueixen en la recollida selectiva porta a porta
Prats de Lluçanès, Sant Martí de Centelles i Aiguafreda introdueixen noves pràctiques pel que fa a la recollida de residus. A Aiguafreda i San Martí aquest dimarts al migdia han presentat la recollida porta a porta, que es començarà a aplicar aquest mes d’octubre, en dues fases.

El regidor de Medi Ambient d’Aiguafreda, Jordi Camprubí, explica que els resultats eren pobres, al voltant del 25%, i que ara es pretén que el reciclatge sigui més eficient, amb perspectives de triplicar les xifres actuals. Amb el lema ‘Reciclar és fàcil’, es faran reunions de veïns i se’ls entregarà un kit amb els cubells i les bosses compostables necessaris per començar a aplicar la recollida de la fracció orgànica. A partir del 18 d’octubre, es retiraran els contenidors actuals dels carrers de Sant Martí de Centelles i Aiguafreda i només s’hi deixaran els verds, on s’hi ha de dipositar el vidre, dels quals se’n reforçarà la presència.

Per la seva banda, a Prats de Lluçanès també engeguen una campanya amb el lema ‘Prats encaixa amb el reciclatge’ per reforçar la recollida selectiva i comencen a implantar la recollida de la fracció orgànica, en aquest cas als contenidors de color marró. L’alcalde de Prats, Lluís Vila, explica que els veïns veuen el canvi amb bons ulls i que, de totes maneres, s’anticipen a recollir la fracció orgànica abans que sigui obligatori fer-ho, el 2009. Dissabte es farà una altra presentació de la campanya, també hi haurà xerrades als centres educatius i una festa del reciclatge, diumenge.
Etiquetes: