25 d'abril de 2024

PSC i CiU de les Masies de Voltregà tornen a discrepar sobre el planejament urbanístic del sector del Despujol

CiU considera que el fet que es facin pisos en lloc de cases restarà atractiu a la zona però el PSC dóna per bo el pla

El Ter 8 d'octubre de 2008 a les 14:23
L'Ajuntament actual, que precisament s'ha d'acabar traslladant a la zona del Despujol, a Cal Marquès
L’equip de govern de les Masies de Voltregà va aprovar dilluns la modificació del text refós del planejament urbanístic del sector del Despujol.

Els tres regidors de CiU van votar en contra del projecte, tal com han fet des de l’aprovació inicial. Segons el regidor Joan Prat, aquest pla parcial també conegut com del sector de Cal Marquès, provoca un creixement massiu en aquesta zona que, a més, no es fa en forma de cases com voldria CiU, sinó de pisos.

L’alcalde, el socialista Sergi Vilamala, considera que el que es fa és un augment de l’edificabilitat positiu, ja que ara es preveuen 283 habitatges, és a dir, 23 per hectàrea, encara lluny de la mitjana de 35 per hectàrea que té el poble. Segons Vilamala, l’oposició no té arguments per estar-hi en contra. El pla parcial del sector del Despujol contempla espais verds i equipaments com el nou Ajuntament, que s’ha de fer a la finca de Cal Marquès. A més, es vol cedir terrenys per la nova escola, una prioritat pel PSC, que diu que confia poder estrenar-la el 2012.

El ple de dilluns també va pactar retirar el pla parcial Sot del Camp perquè segons la Comissió d’Urbanisme hi ha unes característiques tècniques que no estan prou treballades. Aquest pla parcial contempla més de 600 habitatges en aquesta zona de les Masies de Voltregà.