25 d'abril de 2024

Santi Vila diu que la línia de tren R3 'necessita millorar' a curt termini

El conseller ha comprovat de primera mà l'estat i els desperfectes que acumula l'estació i que resten confort

El Ter 23 de novembre de 2013 a les 12:33
El conseller visita l'estació de Sant Quirze acompanyat dels alcaldes de la zona per conèixer els desperfectes
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat aquest divendres per primera vegada l'estació de Sant Quirze de Besora. El conseller ha assenyalat que creu que el malestar que generen els desperfectes i les deficiències en el servei són "comprensibles", "però l'objectiu és anar-ho corregint".

Vila ha pogut observar com les instal·lacions, propietat d'Adif, tenien pintades i grafits per tot arreu, tant a les parets exteriors com a les interiors, algunes de les pantalles informatives no funcionaven correctament i la megafonia tampoc indicava als usuaris per quina via arriba el tren que han d'agafar.

Per Santi Vila, cal que totes les administracions implicades procurin ser el màxim d'eficients i optimitzar els recursos disponibles per solucionar el problema. A més a més, ha afegit que cal exigència, però ha dit que tampoc voldria sumar-se a la crítica fàcil en una qüestió en la qual nosaltres també hi estem implicats buscant solucions.

L'alcaldessa de Sant Quirze, Rosa Vestit, ha assenyalat que com a institució no poden deixar que les estacions estiguin d'aquesta manera, en referència al mal estat que, com la seva, també pateixen les de Manlleu i Vic, perquè creuen que hi ha d'haver uns mínims que cal complir". La petició de l'alcaldessa, tot i ser conscient dels problemes econòmics, va encaminada a aconseguir que els usuaris del tren tinguin "uns mínims de qualitat i de confort" quan utilitzen aquest servei públic. Per la seva banda, el conseller ha recordat que darrerament des del Govern s'ha volgut posar el focus de preocupació i l'interès perquè la línia R3 millori i ha reafirmat el seu compromís per treballar en aquest sentit. Per Vila, cal que l'administració sigui "eficient" en com presta el servei i, a la vegada, en com el fa més confortable pels ciutadans que l'utilitzen.

La prioritat número u per l'executiu és aconseguir una inversió en la línia R3 que permeti, almenys en algun punt, dur a terme algun desdoblament que millori significativament la capacitat operativa de la via. El manteniment de les estacions i aconseguir que els usuaris gaudeixin d'un bon confort "són aspectes que no podem deixar abandonats perquè després ens costarà molt més arreglar-los".

Pel que fa a aquest desdoblament parcial de la línia de ten, el conseller ha dit en una entrevista a El 9 TV, que la inversió prevista és de 60 milions d'euros per tal de construir tres trams de doble via entre Montcada i Vic.
Etiquetes: