26 d'abril de 2024

Dos emprenedors de Gurb consoliden un projecte per fer arribar la fibra òptica al món rural

Gurbtec ja compta amb 700 clients, la majoria dels quals viuen en cases de pagès aïllades

El Ter 27 de novembre de 2013 a les 12:20
Un dels fundadors de Gurbtec, Albert Boix, duu a terme una connexió de fibra òptica per un usuari de Gurb
ACN - En Marc Mundó i l'Albert Boix són dos joves enginyers de 27 anys que fa dos anys van crear l'empresa Gurbtec, amb seu a Gurb, i fa poques setmanes han obert la seva primera botiga a Vic. Ofereixen serveis de connexió a Internet a les cases de pagès de la comarca, tant a particulars com a empreses, i també ofereix serveis de telefonia i televisió.

Funciona a través de la xarxa Guifi.net i permet les connexions via radioenllaç o amb fibra òptica, un sistema que permet l'accés a una velocitat molt superior: pots tenir molt ample de banda i la distància no és cap impediment. Des dels seus inicis ja han aconseguit fidelitzar 700 clients, una gran majoria dels quals viuen al món rural.

L'objectiu dels emprenedors és poder oferir un servei similar al que proposen les grans companyies de telecomunicacions amb "tots els serveis empaquetats i una oferta única amb un preu conjunt". Marc Mundó ha explicat que avancen cap aquest camí amb la intenció d'oferir un servei d'Internet, telefonia i televisió, tot i que diu que "no ho empaqueten en un sol preu, sinó que els clients poden escollir a la carta el que volen i són més flexibles". Per ells, un dels seus punts forts és el "tracte personal i de proximitat". Diuen que "és una de les seves grans diferències respecte les altres operadores".

Amb l'obertura de la nova botiga a Vic estan convençuts que "reforcen la idea del comerç local i de proximitat" amb el fet que "la gent pugui venir a trobar-los i no ser la típica operadora de telefonia que no saps ben bé on para". A més, també volen ser competitius a nivell de preu i donar feina a les empreses de la comarca. Un dels impulsors, Marc Mundó, ha explicat a l'ACN que es diferencien dels seus competidors gràcies a un tracte personal i uns preus competitius.

Amb tot, Gurbtec ha iniciat una col.laboració amb una empresa del Vallès Oriental per transferir el projecte a municipis similars a Gurb i amb la mateixa problemàtica com són Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines i l'Ametlla del Vallès.
Etiquetes:
Societat