24 d'abril de 2024

Tona posa en marxa un carregador de vehicles elèctrics

El sistema serà totalment gratuït pels usuaris

El Ter 11 de desembre de 2013 a les 12:49
L'alcalde de Tona, Josep Salom, i l'administrador d'Estabanell Energia, Francesc Estabanell
ACN - Tona ha posat en marxa aquest dilluns un punt de càrrega per a vehicles elèctrics amb l'objectiu de facilitar la mobilitat elèctrica entre Vic i Barcelona.

L'administrador d'Estabanell Energia, Francesc Estabanell, ha explicat que per utilitzar l'equipament només cal donar-se d'alta gratuïtament al web www.e-mobilitat.cat i, a través d'un codi QR que llegirà un telèfon intel·ligent, es podrà donar l'ordre de càrrega en qualsevol moment. L'objectiu de l'empresa és ampliar properament aquests punts a dues ciutats més: la Garriga i Granollers. Per la seva banda, l'alcalde de Tona, Josep Salom, ha avançat que quan s'hagi de canviar la flota de vehicles municipals, es plantegen optar per aquest sistema.

Tona ha posat en marxa aquest dilluns un punt de càrrega per a vehicles elèctrics amb l'objectiu de facilitar la mobilitat elèctrica entre Vic i Barcelona. La companyia Estabanell Energia ha estat l'encarregada de la instal·lació del punt. L'administrador, Francesc Estabanell, ha explicat que es tracta del "primer pas" en el camí cap a potenciar l'ús del vehicle elèctric.

Estabanell ha explicat que, a l'hora d'activar la càrrega, l'empresa ha optat per un sistema "diferent" als que actualment es poden trobar a ciutats que ja disposen de punt de càrrega com, per exemple, Barcelona. "No hem emès cap targeta perquè ja tenim la cartera plena de targetes del supermercat o la gasolinera", i és per això que han optat pels codis QR, que connecten l'usuari directament a la pàgina web, des d'on s'activa el servei.

Tona és el primer d'una sèrie de punts de recàrrega que s'instal·laran a l'eix Vic-Barcelona i que es complementarà properament amb dos altres punts a La Garriga i Granollers. L'empresa ha avançat que ja s'han iniciat les gestions amb els ajuntaments.
Els punts de càrrega estaran situat a menys de 40 quilòmetres entre ells. D'aquesta manera, ha explicat Estabanell, quedarà assegurada la càrrega al llarg del trajecte Vic-Tona-Granollers-Barcelona.

De moment, a Tona només hi ha un usuari resident, però el batlle del municipi, Josep Salom, espera que l'ús del vehicle elèctric s'acabi estenent gràcies a iniciativa com aquesta. Salom ha assenyalat que el consistori aposta decididament per les energies renovables, i tot i que encara no hi ha una gran demanda, ja s'aplica una bonificació "important" per cotxes híbrids i elèctrics. A més, Salom ha explicat que l'ajuntament es planteja que quan s'hagi de canviar la flota de vehicles municipals "es donarà exemple", i es canviaran per vehicles elèctrics.

Així, un vehicle que viatgi des de Barcelona fins a Vic i vulgui fer una parada a Tona per carregar el seu cotxe d'electricitat i seguir la ruta ho podrà fer de manera totalment gratuïta. El podrà carregar l'estona que necessiti per poder arribar al punt de destí, o també es podrà fer una càrrega completa, de 8 hores. Per Estabanell, oferir el servei gratuïtament és la manera "més fàcil" de potenciar l'ús d'aquest sistema no contaminant "sense tocar la butxaca dels usuaris en temps difícils".
Etiquetes: