24 d'abril de 2024

El Parc de les Set Fonts commemorarà el 75 anys amb Comediants i l'orquestra Terrassa 48

El parc de les Set Fonts va ser construït per Miquel Pallàs on hi havia la Font Noguera

El Ter 9 d'octubre de 2008 a les 18:59
Una imatge actual del Parc de les Set Fonts
El Parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta celebrarà els 75 anys de la seva creació el pròxim 18 d’octubre. Per aquest motiu, s’ha organitzat una festa de celebració que comptarà amb la companyia Els Comediants i amb l’Orquestra Terrassa 48.

Oriol Tafanell, regidor de Cultura de Sant Julià de Viltorta, destaca que el parc de les Set Fonts és una incona pels vilatortins i que, per això, s’ha pensat un acte especial. La festa començarà a dos quarts de set de la tarda i serà gratuïta per tothom. La companyia Comediants donarà la benvinguda a la gent amb l’espectacle ‘Regals per a les Fonts’, on recolliran records i objectes dels vilatortins relacionats amb el parc i vestiran un arbre. Tot seguit, hi haurà un recital poètic amb Anton Carrera i Víctor Pallàs. L’acte institucional serà presidit pel secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, Emili Valdero. Tot seguit, actuarà l’orquestra de cambra Terrassa 48. Finalment, els Comediants tancaran la festa amb l’espectacle ‘Impressions d’aigua’.

El parc de les Set Fonts va ser construït per Miquel Pallàs on hi havia la Font Noguera. Inicialment, constava de cinc brocs en el mateix mur actual. El parc va ser construït el 1933 amb la col•locació de dos brocs més. Era una zona on les dones del pobles rentaven la roba i, per això, hi ha dos safareigs. Al costat de les fonts hi passa el torrent de Sant Julià, que va ser soterrat el 1964 i actualment discorre per sota el parc. El desig de l’ajuntament de Sant Julià és fer un projecte de futur per enllaçar el parc amb la ruta dels molins i Puiglagulla.

Un moment de la presentació dels actes commemoratius

Etiquetes:
Cultura