25 d'abril de 2024

Els Reis de l'Orient són ben rebuts a Manlleu

va ser el Campament Reial l'únic lloc on es van donar caramels i no es va fer durant la rua per motius de seguretat

El Ter 7 de gener de 2014 a les 11:11
Imatge de la rua d'aquest any. Fotos: Constanci Navarro
Els Reis de l'Orient van tenir una cordial rebuda a Manlleu el passat diumenge. Les multitudinàries cues del Campament Reial van donar pas a una rua ràpida i amb nens esperant durant tot el recorregut. L'espectacle final, senzill però efectiu, va tornar a omplir la plaça Fra Bernadí amb la narració d'una història que va donar peu als missatges de Ses Majestats i una cançó nadalenca.

Com és habitual cada 5 de gener Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a Manlleu per portar regals als nens que s'han portat bé i carbó als que han fet trapelleries des de la seva última visita.

Cada any la il·lusió dels més petits de la casa es renova i permet que Ses Majestats sempre vinguin de bon grat. Els Reis de l'Orient van descansar de 4 a 7 de la tarda al Campament Reial, situat al passeig del Ter, a l'alçada del parc infantil. Allà van rebre les últimes cartes dels nens de Manlleu, que van fer cua amb paciència per poder tenir un moment amb un dels tres reis. També va ser el Campament Reial l'únic lloc on es van donar caramels i es va evitar fer-ho durant la rua per motius de seguretat i per evitar situacions desagradables que s'anaven repetint any rere any.

La rua va començar força puntual i amb una velocitat considerable. Juntament amb els seus patges de confiança, Melcior, Gaspar i Baltasar van recórrer alguns carrers de Manlleu en companyia de patges manlleuencs que van acompanyar els exòtics visitants amb torxes i cofres. Algunes entitats també es van implicar en la rua, com la Big Band de Manlleu o els tabalers dels Diables Serpents de Manlleu, que van posar part de l'ambient musical de la rua.

A mesura que les carrosses anaven passant pels carrers del recorregut (passeig de Sant Joan, avinguda de Roma i carrers Vilamirosa, Doctor Joan Oliveras i Baixa Cortada), les famílies començaven la seva peregrinació cap a la plaça Fra Bernadí, on va tenir lloc l'espectacle final. Amb una posada en escena minimalista, les grades de la plaça van atreure l'atenció dels manlleuencs, atents a la petita història d'una nena, el seu fanalet i els tres reis. Després de la benvinguda de l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, Ses Majestats van oferir els seus missatges de joia i alegria i que es van tancar amb un càlid "I fins l'any que ve!" del rei Baltasar. Al final, una cançó nadalenca interpretada amb èxit va cloure l'espectacle moments abans que Ses Majestats comencessin a visitar totes les llars de Manlleu per portar-hi regals.

Imatge de l'espectacle d fi de festa

Etiquetes: