23 d'abril de 2024

El Grup de Defensa del Ter denuncia que hi ha massa polígons a Osona

La pèrdua dels entorns naturals i agrícoles suposa una pèrdua d’identitat i de benestar

El Ter 11 d'octubre de 2008 a les 13:57
Un membre del GDT acabant de penjar una pancarta en una nau del polígon de Gurb
Aquest dissabte al matí ha tingut lloc a Gurb un acte reivindicatiu a mans del Grup de Defensa del Ter. Aquesta reivindicació té com a objectiu que la gent s’adoni que no es pot continuar ocupant el territori tal i com es fa des de 10 anys enrere.

El GDT ha denunciat la proliferació de polígons industrials a la comarca d'Osona i ha exigit que es requalifiquin com a sòl rústic totes aquelles finques que no s'urbanitzaran a curt termini.

La pèrdua dels entorns naturals i agrícoles suposa una pèrdua d’identitat i de benestar. També agreuja la crisi del món del pagès i suposa un mal negoci tant a llarg com a curt termini, segons el GDT. El creixement de tants polígons industrials fa que hi hagi menys recursos i això provoca que l’agricultura sigui de menys qualitat.

Aquesta reivindicació té a veure amb el pla territorial de les comarques centrals. Com ha explicat el mateix Xevi Crosas, el pla no agrada ja que incita al creixement i, a més, no han obtingut resposta a les al•legacions que van enviar ara fa un any.

La denúncia s'ha fet en el decurs d'una acció que ha consistit en desplegar una gran pancarta en unes naus en construcció en un polígon que està en fase de desenvolupament. Els propietaris dels terrenys, que encara no han decidit si denunciaran l'acció, han alertat els Mossos d'Esquadra de l'acció i la pancarta s'ha hagut de retirar.

El Grup de Defensa del Ter atribueix aquesta política de creació del sòl industrial a la manca de finançament que tenen els ajuntaments. Segons l'entitat, els ens locals han pecat d'una 'ambició irracional' que, juntament amb el 'finançament escassíssim', els ha portat a un 'creixement exagerat' per cobrir les necessitats 'presents' que generen 'moltes més necessitats futures'.

Agents dels Mossos d'Esquadra conversant amb membres del GDT

Etiquetes: