26 d'abril de 2024

Torelló posa en marxa la primera zona vermella d'Osona

La nova zona d'aparcament permetrà estacionar el cotxe de forma gratuïta durant un màxim de 3 hores

El Ter 25 de març de 2014 a les 13:31
Zona vermella d'aparcament al carrer Rocapervera
Torelló ha posat en marxa aquest dilluns la primera zona vermella d'aparcament públic de la comarca d'Osona. Després que el mes passat es posés en marxa la nova regulació circulatòria del carrer Rocaprevera, ara ha estat el torn de modificar el pàrquing, que permetrà estacionar el cotxe de forma gratuïta durant un màxim de 3 hores.

L'aparcament disposa de places per a 61 vehicles, a més de dues places reservades per a persones amb mobilitat reduïda i deu places destinades a ciclomotors. Tant l'entrada com la sortida es duen a terme pel carrer Rocaprevera, amb accés pel camí Nou de Can Parrella.
L'alcalde de Torelló, Santi Vivet, ha explicat que la nova regulació és una experiència pilot amb l’objectiu d’adaptar els espais d’estacionament a les necessitats dels serveis de la població.

Les places d’aparcament del pàrquing del carrer Rocaprevera ja s’han limitat amb ratlles vermelles i s’han senyalitzat adequadament perquè els seus usuaris coneguin el nou règim de gratuïtat de 3 hores. El doble que a les zones blaves, on només es pot aparcar, de forma gratuïta, durant una hora i mitja.
L’alcalde de la població també ha esmentat que encara queda feina per fer per donar a conèixer la presència d’aquesta zona vermella i de la resta de pàrquings de Torelló.

El control horari és des de les 9 del matí fins a la 1 del migdia i de 4 a 8 de la tarda. Fora d'aquesta limitació de temps, en canvi, es pot aparcar lliurement. Aquesta prova pilot s'avaluarà al cap de tres mesos, i si els resultats són positius s'ampliarà també al pàrquing de la Vitri (a prop del riu).