25 d'abril de 2024

La pel·lícula Serrallonga farà una preestrena a la UVic, el 3 de novembre, abans d'estrenar-se a TV3 el dia 6

El rodatge va incloure escenaris de la comarca d’Osona en localitzacions com Rupit i Tavertet

El Ter 16 d'octubre de 2008 a les 12:05
Alguns dels actors i responsables de la producció
La pel·lícula Serrallonga va desvelant més detalls a mesura que s’apropa la data de l’estrena, per TV3. Dimecres es va projectar a Vic el making of d’aquest film dirigit per Esteve Rovira sobre el conegut bandoler català nascut a Viladrau.

L’acte va tenir lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Vic, ja que és el Servei d’Audiovisuals del Centre qui l’ha produït, amb direcció de Josep Maria Roma. Ell mateix parlava de l’oportunitat d’haver participat al projecte com una bona experiència.

Des de Vic també es van cedir els estudis i els platós de la universitat i es van gestionar els càstings, on es van escollir extres i figurants de la comarca. Abans que la pel·lícula es pugui veure a la televisió, el dia 3 de novembre es farà una preestrena oberta a tothom a la mateixa UVic. Allà, es podran veure les 3 hores senceres de metratge, que per TV3 i TVE, que han produït el film, es fragmentaran en dues parts.

A TV3, el 6 de novembre es podrà veure el making of i el primer capítol i l’endemà, dia 7, la segona entrega i un documental sobre l’època i les causes del bandolerisme català. Pel que fa a la figura de Serrallonga, el director Esteve Rovira considera que s’ha convertit en una mena d’heroi de caire romàntic, amb tocs de Robin Hood però que de fet és un personatge amb una cara fosca.

La pel·lícula Serrallonga és un projecte que va néixer l’any 2002 i ha inclòs el rodatge en escenaris de la comarca d’Osona. Entre altres localitzacions, s’ha rodat a Rupit i Tavertet. Moltes empreses del territori s’han implicat també en el film, que sortirà en DVD i ha generat molts productes paral·lels com el CD de la banda sonora, un llibre i un còmic.
Etiquetes:
Cultura