24 d'abril de 2024

El Museu de l'Art de la Pell inaugura 'En un país estranger', una mostra de fotos de Vic fetes per malalts mentals

Mentre es feien les rutes per Vic, també es gravava per poder elaborar un audiovisual

El Ter 16 d'octubre de 2008 a les 13:34
La mostra es pot visitar fins al 8 de desembre al Museu de l'Art de la Pell
La comarca d’Osona continua commemorant el Dia Mundial de la Salut Mental, que es va escaure el 10 d'octubre. Després d’haver fet actes com la presentació d’un llibre o la projecció d’un documental, divendres a les 7 s’inaugura una exposició que es basa en un taller fotogràfic.

Els reportatges fotogràfics els han realitzat malalts mentals, amb rutes per la ciutat de Vic en què han plasmat la seva visió d’espais emblemàtics com la plaça Major, la rambla del Passeig o la catedral. La mostra porta per títol ‘En un país estranger’ i es podrà visitar al Museu de l’Art de la Pell.

El seu director, Emili Bayón, comenta que s’ha volgut jugar amb la idea que la bogeria pot ser un país estranger. Es tracta d’un pas més en el treball creatiu amb malalts mentals, vistos els bons resultats de les parelles artístiques, que fa temps que es fan. A més de les fotografies, el Museu de l’Art de la Pell ha articulat un discurs reflexiu a partir de les obres per poder-se referir a la societat actual.

L’exposició ha generat discussió i ha establert lligams molt forts entre tots els participants. Mentre es feien les rutes per Vic, també es gravava per poder elaborar un audiovisual que divendres es projectarà per primer cop. ‘En un país estranger’ es podrà visitar fins al 8 de desembre.
Etiquetes: