26 d'abril de 2024

Josep Cuadrat i Anna Macià s'imposen als Matxos

Per primera vegada a la història de la cursa s’ha baixat de les 7 hores

El Ter 15 d'abril de 2014 a les 11:58
Josep Cuadrat guanyador en categoria masculina. Foto: Esportfoto
Més de 500 atletes es van aplegar aquest diumenge a una nova edició de la cursa del Matxos. Enguany la cursa canviava de format i passava a formar part de la Copa Catalana de Curses de Resistència. Josep Cuadrat va ser el guanyador de la prova amb un temps de 6hores i 25 minuts. Per primera vegada a la història de la cursa s’ha baixat de les 7 hores un fet que ha demostrat el nivell de la participació en una de les proves més dures de la competició.

En total 582 atletes es van citar a la plaça nova de Torelló per sentir el tret de sortida de la cursa dels Matxos. En total els participants van haver de completar els 63km de recorregut en què havien de passar pels cims més emblemàtics de la comarca.

Al primer cim, Bellmunt, i va arribar un grup de quatre atletes, entre ells Josep Cuadrat, que finalment seria el guanyador. Aquest grup de quatre va ser qui va marcar el ritme de cursa i ràpidament es va anar distanciant de la resta de participants. De fet els atletes van anar junts fins al retorn de cabrera quan es va trencar i Cuadrat i Crosas, de Torelló, van decidir anar per la victòria. Semblava que la victòria es decidiria entre els dos, però el torellonenc va començar a cedir per l’esforç i va deixar la victòria molt de cara de Cuadrat.

El de la seu d’Urgell va ser el primer en creuar la línia de meta amb un temps de 6hores i 25 minuts seguit de Gerard Morales (6h 28min) i Ernest Ausiró (6h 31min), segon i tercer respectivament.

En categoria femenina la victòria va ser per Anna Macià (CA Torelló) amb un temps de 8hores 40 minuts, una victòria molt ample ja que Cristina Crusats que va entrar segona, va arribar 1h i 22min mes tard. El tercer calaix va ser per Elena Sanchez ( 10h 03min).

Clica aquí per veure totes les fotos de l'última edició de la cursa dels Matxos

Etiquetes:
Esports