24 d'abril de 2024

Albert Planes deixa el càrrec de director del Servei d'Atenció Primària d'Osona de manera 'no prevista'

Planes tornarà a exercir com a metge de família a l’ABS de Santa Eugènia de Berga

El Ter 17 d'octubre de 2008 a les 14:50
Albert Planes a les instal·lacions de ràdio Manlleu
El fins ara director del Servei d’Atenció Primària d’Osona, el doctor Albert Planes deixa el càrrec aquest divendres. Ha estat quatre anys al capdavant d’aquesta àrea i com a projecte amb més ressò públic, ha liderat l’aplicació del nou i polèmic sistema d’atenció continuada de les urgències, del qual és partidari.

L’Institut Català de la Salut l’hauria cessat per centralitzar més funcions al Bages. Albert Planes marxa amb discreció i ha explicat a elter.net que considera que és obvi que un càrrec de confiança com el seu sigui de durada temporal, i que simplement 's’ha cregut convenient fer el canvi' encara que 'no estava previst'.

Planes, en concret, tornarà a exercir com a metge de família a l’ABS de Santa Eugènia de Berga, una perspectiva que assegura que el satisfà. Pel que fa a la tan discutida reforma de les urgències a Osona, el doctor opina que la reforma era del tot necessària. Planes afirma que les queixes que reben són les habituals de tots els serveis, i més quan s’apliquen de nou.

Amb tot, destaca altres tasques també importants que s’han desenvolupat en els darrers anys i que han passat més inadvertides, com ara el cribatge de càncer de cèrvix, l'increment d'ecografies, espirometries, tractament odontològic o digitalització del servei de radiologia. De moment, no hi ha un substitut clar per passar a ser el nou director del Servei d’Atenció Primària d’Osona.
Etiquetes:
Fires i festes