25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Vic reclama delegacions del govern català durant la inauguració del curs acadèmic de la UVic

Assumpta Fargas també ha defensat que la UVic pot liderar el món universitari de la Catalunya Central

El Ter 17 d'octubre de 2008 a les 15:44
La consellera de Salut, Marina Geli, en arribar a la UVic
L’alcalde per substitució de Vic, Xavier Solà, ha reivindicat la capitalitat de Vic i d’Osona dins la Catalunya Central. Ho ha fet en el marc de l’acte d’inauguració del curs 2008-2009 de la Universitat de Vic. Un acte que ha estat presidit per la consellera de Salut, Marina Geli, i la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada.

Xavier Solà ha defensat que la Universitat de Vic està al servei del país i del saber, però ha anat més enllà quan ha reclamat la delegació territorial d’educació, de salut i d’agricultura.

La rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas, ha fet referència a les fites assolides per la institució universitària, com el finançament, el nou conveni laboral o els dos primers títols de grau superior. També s’ha referit als reptes de la UVic davant la renovació dels plants d’estudis i ha defensat el model singular, amb vocació territorial i compromès amb el país de la UVic. Assumpta Fargas també ha defensat que la UVic pot liderar el món universitari de la Catalunya Central.

La consellera de Salut, Marina Geli, no s’ha referit a aquests temes i només ha parlat de que davant la crisi s’ha de potenciar l’educació i el coneixement. La inauguració del curs de la UVic també ha servit per homenatjar les empreses i institucions mecenes que van fer possible construir l’edifici F, actual seu de la Facultat d’Empresa i Comunicació. Disset empreses han rebut la medalla de la Universitat de Vic. Es tracta de Aigües Vic, Caixa Catalunya, Fundació Caixa Manlleu, Caixa Manresa, Casa Riera Ordeix-Incori, Casa Tarradellas, Curtits Codina, Embotits Espina, Embotits Monells, Excover, Fundació Caixa Sabadell, Fundació Puig-Porret, Genís Antel, Girbau, Liney, Terpa i Grup Vemsa. Durant l’acte també s’han lliurat els Premis Extraordinaris als estudiants que han acabat els seus estudis amb millor expedient acadèmic.

Marina Geli ha presidit l'acte d'inauguració del curs 2008-2009

L'aula magna de la UVic s'ha omplert per seguir l'acte

Durant l'acte s'han lliurat els premis extraordinaris als alumnes amb millors expedients

Etiquetes: