24 d'abril de 2024

Homs considera que Verdaguer inspira als catalans la idea del "compromís amb la pàtria"

El conseller destaca la capacitat de Catalunya de tirar endavant tot i les dificultats

ACN 19 de maig de 2014 a les 16:07
Una imatge del conseller Homs al costat de l'alcalde de Folgueroles, Carles Baronet
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha presidit aquest diumenge la 61a edició de la Festa Verdaguer de Folgueroles, que cada any commemoren durant quinze dies el naixement del poeta català.

Durant el seu discurs, el conseller ha considerat que Verdaguer inspira als catalans "la idea romàntica del compromís amb la pàtria i amb els valors de la solidaritat i l'esforç". Homs ha destacat la capacitat del poble català de "ser indestructible" davant les dificultats i les "bretolades" com la mutilació del Pi de les Tres Branques. "Davant de cada amputació responem amb un somriure i amb una capacitat extraordinària de regenerar-nos", ha assegurat Homs.

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha donat el tret de sortida a les Festes Verdaguer de Folgueroles, que cada any commemoren durant quinze dies el naixement del poeta català en aquesta localitat, el 17 de maig de 1845. El lema d'enguany de la quinzena literària és la Pàtria, un poema escrit per Verdaguer el 1888.

Durant el seu discurs d'inauguració, el conseller ha considerat que Verdaguer inspira als catalans "la idea romàntica del compromís amb la pàtria i amb els valors de la solidaritat i l'esforç", uns valors "patriòtics" que, per Homs, "identifiquen el nostre país i la nostra pàtria".

El conseller ha insistit en la voluntat del poble català de perviure i n'ha destacat la capacitat de "ser indestructible" davant les dificultats i "bretolades" com la mutilació del Pi de les Tres Branques, l'arbre que ha esdevingut símbol de Catalunya especialment arran del poema que li va dedicar el poeta de Folgueroles. "Davant de cada amputació responem amb un somriure i amb una capacitat extraordinària de regenerar-nos. Així només es pot arribar a la conclusió que ens en sortirem", ha assegurat Homs.

El conseller també ha volgut reconèixer "el compromís i la constància" dels veïns i de l'Ajuntament de Folgueroles amb l'organització de les festes en homenatge a Verdaguer, que enguany arriben a la 61a edició. "És una de les festes literàries més antigues d'Europa, i això no és qualsevol cosa per un país com el nostre, que en termes quantitatius és petit, però que pot oferir en el terreny de la cultura expressions tan potents com Verdaguer i expressions de continuïtat en el temps com la que representa aquesta festa", ha subratllat Homs.
Etiquetes:
Cultura