26 d'abril de 2024

Dones d'aigua i música, elements de la festa de celebració dels 75 anys de les Set Fonts de Sant Julià

L’acte també va comptar amb un recital poètic amb Anton Carrera i Víctor Pallàs

El Ter 20 d'octubre de 2008 a les 14:51
L'espectacle dels Comediants
El Parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta va celebrar aquest cap de setmana els 75 anys de la seva creació. Per aquest motiu, es va fer una festa de celebració que va comptar amb la companyia Els Comediants i amb l’Orquestra Terrassa 48.

Els Comediants van donar la benvinguda a la gent amb l’espectacle ‘Regals per a les Fonts’ i, més tard, amb el muntatge ‘Impressions d’aigua’. Oriol Tafanell, regidor de Cultura de Sant Julià de Viltorta, destaca que per la festa hi van passar unes 600 persones.

L’acte també va comptar amb un recital poètic amb Anton Carrera i Víctor Pallàs. L’acte institucional va estar presidit pel secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, Emili Valdero. Segons Oriol Tafanell va comentar que s’editarà una guia de parcs urbans a nivell europeu i s’espera que el Parc de les Set Fonts hi estigui inclòs.

El parc de les Set Fonts va ser construït per Miquel Pallàs on hi havia la Font Noguera. Inicialment, constava de cinc brocs en el mateix mur actual. El parc va ser construït el 1933 amb la col·locació de dos brocs més. Era una zona on les dones del pobles rentaven la roba i, per això, hi ha dos safareigs. Al costat de les fonts hi passa el torrent de Sant Julià, que va ser soterrat el 1964 i actualment discorre per sota el parc. El desig de l’ajuntament de Sant Julià és fer un projecte de futur per enllaçar el parc amb la font de Sant Fèlix.

L'actuació de l'orquestra

Etiquetes:
Cultura