25 d'abril de 2024

L'Escola d'Hostaleria d'Osona i l'Associació de Veïns del Remei presenten el plat típic del barri

El plat s'ha elaborat segons la recepta de l'Edat Mitjana, modificant lleugerament la quantitat dels ingredients

El Ter 20 d'octubre de 2008 a les 18:38
El plat del Remei es presentarà al barri durant la Fira de Tardor
El plat típic del Remei ha estat presentat a la premsa avui dilluns al migdia a les instal·lacions de l'Escola d'Hostaleria d'Osona, a Tona. La presentació ha anat a càrrec de Santi Collell, President de l'Associació de Veïns Pla del Remei i els representants de l'Escola d'Hostaleria d'Osona Dolors Casas, directora, Isabel Casalí, Cap d'Estudis i Francesc Molera, Cap del Departament de Cuina.

A partir d'una iniciativa de l'Associació de Veïns Pla del Remei, des de l'Escola d'Hostaleria han estat els responsables del desenvolupament d'aquest plat típic. Per fer-lo, a més de buscar una recepta d'elaboració fàcil que incorporés ingredients assequibles i adequats als diferents gustos i cultures que conviuen al barri, van buscar un rerefons històric. Des de l'Escola es va trobar un article del gastrònom Jaume Fàbrega on s'explicava que Jaume I havia promogut la creació del pont del Remei quan el 1247 va fer un edicte que modificava el traçat del camí ral de Vic a Barcelona. A partir d'aquí, i amb el suport de Jaume Fàbrega, es va portar a terme una recerca d'informació sobre l'època de Jaume I i la seva cuina, i es va seleccionar el capó amb salsa pebrada, que era un dels predilectes de Jaume I, segons consta en fonts documentals.

El plat s'ha elaborat segons la recepta de l'Edat Mitjana, modificant lleugerament la quantitat dels ingredients. Es presenta acompanyat de codony, ja que es té constància que era un fruit utilitzat en aquella època i molt vinculat al barri del Remei, on hi havia hagut molts codonyers. D'aquesta manera es relaciona la història i la gastronomia al mateix temps que s'aporta dolçor i frescor al plat.

El plat del Remei es presentarà al barri durant la Fira de Tardor que es celebrarà a la Rambla Tarradellas els propers dies 1 i 2 de novembre. En aquesta presentació, el diumenge dia 2 a les 12.30 del migdia, s'entregarà la recepta a tots els assistents que, a més, tindran l'oportunitat de degustar el plat.

Imatge de la roda de premsa d'aquest migdia

Etiquetes: