27 d'abril de 2024

Vic aprova demanar la cocapitalitat en el marc de les comarques interiors de Catalunya

El regidor d'ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, es va indignar pel traspàs de competències que s'està fent vers Manresa

El Ter 21 d'octubre de 2008 a les 14:09
Una imatge del ple d'aquest dilluns
L'Ajuntament de Vic va aprovar dilluns una moció on es demana que es modifiqui l'actual denominació de Catalunya Central que actualment es dóna a la que ha de ser la futura vegueria integrada pel Bages, Osona, l'Anoia, el Solsonès i el Berguedà.

El text de la moció demana un nou nom que defineixi millor 'l'espai geogràfic que resulti' d'aquesta nova organització territorial. L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU) diu que la moció no parla directament de la reclamació d'una vegueria de l'Alt Ter formada per Osona i el Ripollès tot i que 'intrínsicament hi està a dintre'.

Vila d'Abadal diu que en el text es parla d'un grup de comarques interiors perquè si bé en casos com el de Manresa no hi tenen 'res a veure', sí que hi poden aportar 'coses'. La moció es va aprovar amb el vot en contra de la CUP, que havia presentat una moció alternativa reclamant la creació de la Vegueria de l'Alt Ter. ICV-EUiA es va abstenir.

Si bé en la moció aprovada només es parla de cocapitalitat per a aquesta futura zona interior, en el ple han tornat a aparèixer les reclamacions de Vic de tenir delegacions territorials dels diferents departaments del Govern. El regidor d'ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, es va expressar en to d'indignació pel que va considerar una 'humiliació' en el cas de la delegació del Serveis Territorials d'Educació cap a Manresa. El primer tinent d'alcalde, Xavier Solà (CiU) ja va fer sentir el passat divendres en la inauguració institucional del curs de la Universitat de Vic el seu malestar per aquest fet.
Etiquetes:
Política Municipal