24 d'abril de 2024

Roda de Ter instal·la un semàfor per a persones amb discapacitat visual

L'alcalde de Roda de Ter s'està plantejant ampliar l'iniciativa

ACN 29 de juliol de 2014 a les 11:50
Imatge del semàfor de Roda de ter
Roda de Ter ha instal.lat un semàfor exclusiu per a persones amb discapacitat visual a la cruïlla de la carretera Barcelona, davant del CAP. El semàfor compta amb tecnologia Bluetooth que fa que automàticament activi un senyal acústic. Per intentar que l’iniciativa no afecti al veïnat, el senyal acústic només s’activa quan ho requereix l’usuari. L’Ajuntament estudia la possibilitat d’incorporar aquest servei als altres semàfors del carrer principal de Roda de Ter.

Aquesta novetat ha estat impulsada per l’Ajuntament de Roda de Ter i la Fundació ONCE també hi ha col.laborat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar la mobilitat de les persones amb discapacitat dins del poble.

S’ha desenvolupat un sistema per Via Libre,una empresa de la Fundació ONCE especialitzada en aquest àmbit. El so del semàfor canvia si aquest està verd o vermell, però l’usuari només activa aquesta iniciativa acústica, de tal manera que els semàfors segueixen funcionant seguint la seva programació.

Roda de Ter ha estat un dels primers municipis en instal.lar aquest tipus de semàfor. Cadascun d’ells té un preu de 400 euros i ha estat l’Ajuntament de Roda que s’ha encarregat de les despeses de la seva instal.lació. De moment hi ha tres persones que en fan ús.