25 d'abril de 2024

L'equip de govern de Roda de Ter aprova en solitari les noves taxes i impostos, que pugen un 4,8%

L'oposició d'ERC es queixa que la taxa d'escombraries ha seguit pujant malgrat l'oposició dels veïns

El Ter 23 d'octubre de 2008 a les 13:37
Esteve Franch, de CiU, i l'alcalde Antoni Llach, del PSC
El ple de Roda de Ter va aprovar aquest dimarts, amb els vots de l’equip de govern, un increment de les taxes i impostos municipals per al 2009 amb un mitjana del 4,8%. L’oposició, d’ERC, va votar-hi en contra perquè considera que la revisió cadastral que s’ha de produir en els propers mesos provocaran que els increments siguin majors.

Per exemple, segons ERC, als carrers del centre urbà se’ls aplicarà un valor més elevat i això farà que l’Impost de Béns immobles (IBI) pugi més del que ara s’ha anunciat. Esteve Franch, regidor d’Hisenda de CiU, assegura que ja han tingut en compte aquesta revisió cadastral i que intentaran que els ciutadans no la notin tant a les seves butxaques. Franch, a més, assegura que la revisió cadastral la va sol·licitar el grup d’ERC quan encapçalava el govern, l’any 2006.

Un altre aspecte del desacord és la taxa de recollida d’escombraries, que també s’apuja un 4,8%. Segons el portaveu d'ERC, Jordi Serra, les 900 signatures de veïns que demanaven una contenció d’aquesta ordenança no s’ha tingut en compte.

Esteve Franch assegura en canvi que els preus del servei de recollida porta a porta que es fa a Roda continuen estant per sota de la mitjana comarcal i que ERC utilitza la qüestió com a arma política. Els republicans posen en dubte que els preus siguin així de baixos comparats amb els de la resta d’Osona. També al darrer ple, l’equip de govern va rebutjar dues mocions presentades per ERC, una demanant l’arranjament de les escales del carrer indústria i un altre demanat una millora en el tancament dels diversos solars en obres.
Etiquetes:
Economia i empresa