24 d'abril de 2024

El MEV encara la recta final de la mostra 'El Cel Pintat. El Baldaquí de Tost' amb una valoració més que positiva

La mostra es tancarà el proper 16 de novembre

El Ter 23 d'octubre de 2008 a les 19:13
De la mostra en quedarà un catàleg que recull tot el treball realitzat.
L’exposició temporal del MEV, El cel pintat. El baldaquí de Tost, encara la recta final. A falta de menys d’un mes perquè es doni per finalitzada avui el MEV acull les conferències de Manuel Castiñeiras, comissari de l’exposició i Mireia Mestre, cap de l’Àrea de Restauració del MNAC.

La xerrada s’ha centrat en el baldaquí de Tost com a obra mestra de la pintura sobre taula i de les tècniques executives i la història de les seves restauracions. Judit Verdaguer, directora de registre i de documentació del MEV fa una valoració molt positiva de la mostra i de totes les activitats complementàries que s’han portat a terme.

La mostra permet contemplar per primera vegada el conjunt sencer del baldaquí de Tost, una de les obres mestres del romànic català que habitualment s’exposa entre el MEV i el MNAC. Un dels valors més rellevants i originals d’aquesta exposició és la investigació científica que s’ha realitzat, la recerca capdavantera sobre les tècniques medievals i el treball interdisciplinari que han realitzat els conservadors, restauradors i químics.

La mostra es tancarà el proper 16 de novembre i, de moment, no està previst que es pugui tornar a veure el conjunt romànic sencer. De la mostra en quedarà un catàleg que recull tot el treball realitzat. L’exposició es complementa amb l’espai El cel pintat, com a espai autònom on el visitant disposa de documentació addicional per tal d’aprofundir i comprendre millor la mostra i on les famílies troben elements lúdics amb personatges fantàstics medievals.

L'exposició ha comptat amb múltiples activitats paral.leles

Etiquetes:
Cultura