25 d'abril de 2024

Malmeten una de les branques del pi de les tres branques de Folgueroles

Uns desconeguts han tallat la branca amb una serra elèctrica

ACN 17 de setembre de 2014 a les 12:10
L'arbre de Folgueroles que ha estat malmès
Un grup de desconeguts ha serrat una de les branques del pi de les tres branques de Folgueroles (Osona). El passat mes de febrer el poble natal de Jacint Verdaguer va plantar un plançó del símbol de la unitat dels Països Catalans en un acte que va servir per agermanar la població osonenca amb Castellar del Riu.

Segons ha confirmat l'alcalde del municipi, Carles Baronet, dilluns a la matinada uns desconeguts van tallar amb una serra elèctrica una de les branques i també el pal on hi havia penjada una estelada. Baronet ha titllat l'acte de "bretolada", però també de "provocació", tot i que ha apel·lat a "actuar amb serenitat". L'Ajuntament ha interposat una denúncia davant dels Mossos.

Aquest dilluns a la matinada uns desconeguts van mutilar el pi de les tres branques que hi ha plantat als Prats de la Damunt, a Folgueroles. Es tracta d'un plançó procedent del Pi de les Tres Branques original, ubicat al Pla de Campllong (Castellar del Riu). Segons ha detallat l'alcalde de Folgueroles, Carles Baronet, dilluns van rebre la trucada d'un veí alertar-los que algú havia serrat una branca del pi. "Vam trucar els mossos directament perquè considerem que es tracta d'un Bé d'Interès Cultural i vam presentar una denúncia", ha explicat el batlle.

Diverses unitats dels Mossos s'han adreçat fins als Prats de la Damunt per investigar els fets, tot i que Baronet ha afirmat que de moment no saben la identitat dels autors. Segons el batlle, els autors han fet servir el mateix sistema que van utilitzar per mutilar el Pi de les Tres Branques de Castellar del Riu el passat mes de maig. En tots dos casos, la branca s'ha tallat amb una serra elèctrica i, per tant, "tot fa pensar que hagin estat persones amb la mateixa idiosincràsia".

El batlle ha afirmat que a partir d'ara estudiaran quina és la millor opció de futur per al pi. Baronet ha explicat que el pi actual mutilat tenia una petita malura a causa del trasllat que es va fer des de Castellar del Riu fins a Folgueroles i, per això, "estem estudiant si d'aquí a uns mesos el substituïm per un altre pi del mateix indret". La branca mutilada, que en aquests moments es troba tombada al costat del pi, es traslladarà al magatzem municipal a l'espera de la decisió final.

Baronet ha titllat l'acte de "bretolada", però també de "provocació". Amb tot, el batlle ha demanat "actuar amb serenitat, sense perdre l'oremus i utilitzant més el seny que la rauxa". "Vivim moments de fragilitat i hem de mantenir-nos amb civisme i actitud molt pacífica", ha sentenciat.
Etiquetes:
Societat