27 d'abril de 2024

Santa Eugènia retira els contenidors de deixalles dels carrers i comença a separar la fracció orgànica

La recollida de vidre es manté en contenidors del tipus iglú que són els únics que es queden a la via pública

El Ter 24 d'octubre de 2008 a les 13:59
Els contenidors, excepte els del vidre, es retiraran aquest cap de setmana
Aquest diumenge començarà a aplicar-se a Santa Eugènia de Berga el sistema de recollida de residus porta a porta. Aquest cap de setmana s'enretiraran els actuals contenidors de la via pública.

A partir d'ara només es mantindran a la via pública els contenidors de vidre. Fins ara aquest municipi osonenc feia la recollida selectiva però sense 'diferenciar l'orgànica amb el rebuig'. L’alcaldessa, Filo Tió, espera que els veïns s’adaptin al canvi.

El dilluns i divendres es farà la recollida multiproducte. Els dimarts, dijous i diumenge es passarà a recollir la fracció orgànica mentre que el dimecres es recollirà el rebuig. Els bolquers s'admeten en una bossa a part tots els dies de la setmana. La recollida de vidre es manté en contenidors del tipus iglú que són els únics que es queden a la via pública. També s'han habilitat dues zones d'aportació situades al carrer indústria i la carretera de Saladeures per poder deixar els residus fora d'aquests horaris.

Filo Tió també admet que aquest sistema té uns costos més elevats que l'actual sistema de recollida però que els estudis determinen que el porta a porta és un sistema més eficient. Després d'un període de prova, Tió no descarta fer alguns ajustaments al sistema. Tot i els augments que ha tingut la taxa dels darrers anys, la recollida de deixalles segueix sent deficitària a Santa Eugènia.
Etiquetes: