26 d'abril de 2024

Castanyes i castanyers autòctons es reivindiquen a la Fira de la Castanya de Viladrau

Entre les novetats destaca l’ampliació de les sortides comentades pels boscos de Viladrau

El Ter 24 d'octubre de 2008 a les 14:24
Una edició passada de la fira. Foto: S. Pérez
Un any més, amb la tardor, arriba la Fira de la Castanya de Viladrau. Tot i que l’activitat s’allarga fins el 15 de novembre, el gruix important d’actes té lloc aquest cap de setmana.

Com a novetats de l’edició d’engany cal destacar l’augment notable d’activitats i una campanya a favor del castanyer i la castanya per tal de buscar sortides comercials a la castanya de Viladrau i també a la fusta del castanyer. En parla Xavier López, gerent del centre cultural europeu de la natura i membre de l’organització de la fira.

Entre les novetats també destaca l’ampliació de les sortides comentades pels boscos de Viladrau per tal de conèixer els castanyers centenaris o uns tallers pels més petits amb activitats que els permetran conèixer les activitats més pròpies del territori. Al llarg de tot el dissabte i diumenge a partir de les 10 del matí hi haurà la fira al nucli urbà de Viladrau amb venda de castanyes i una mostra de feines tradicionals. La fira també comptarà amb un concurs de fotografia, passejades amb poni, tasts gastronòmics o un concert. El dissabte a la tarda en destaca l’espectacle teatral i musical 'La càfila del cavaller'.

El tret de sortida però de l’activitat del cap de setmana serà l’entrega dels guardons Castanya de plata a la Llar Joan Trias de les Llars de l’Amistat Cheshire i el Pelló de Plata a l’esportista Isidre Esteve. A més també s’entregaran els Castanyers de Plata a dues persones molt lligades a Viladrau.
Etiquetes: