26 d'abril de 2024

L'Esquirol reclama una variant perquè tots els vehicles que van a Tavertet no hagin de passar pel nucli urbà

L'alcalde és conscient que les negociacions d'un vial així seran llargues

El Ter 24 d'octubre de 2008 a les 19:38
Un camió circulant pel carrer Major de Santa Maria de Corcó aquest divendres.
L'alcalde de l'esquirol, Josep Mas (CiU) ha iniciat els contactes amb les administracions superiors perquè accelerin la construcció d'una variant que eviti el pas pel carrer Major del poble de tots els vehicles que van a Tavertet.

El volum de vehicles que hi passen 'sobretot turisme de cap de setmana' i vehicles de gran tonatge 'd'activitats relacionades amb l'agricultura' provoquen dificultats de pas en un carrer 'molt estret'.

Fins ara la política que s'havia aplicat per solucionar els problemes que crea l'augment de trànsit del carrer major ha estat fer tirar cases que es remodelaven 'una mica més enrere' per tenir un carrer més ample. L'alcalde és conscient que les negociacions d'un vial així seran llargues però diu que espera que en 'uns cinc anys' aquestes negociacions actuals puguin 'tenir el seus fruits'.

Actualment només s'arriba a Tavertet per la carretera BV-5207 que passa per l'interior de Santa Maria de Corcó. L'alcalde és optimista i confia en convèncer Generalitat i Diputació de la necessitat de construcció d'aquest vial que diu que és 'la solució' als problemes de mobilitat que té aquest municipi osonenc.

Per l'alcalde la futura variant també hauria de ser una solució als problemes de mobilitat del veïnat del carrer del Pont. La seva població ha anat augmentat els darrers anys a causa de la construcció d'habitatges unifamiliars que han fet que s'hi instal•lessin persones procedents de les poblacions centrals de la Plana de Vic.

El carrer Major de Santa Maria de Corcó té trams molt estrets.

Etiquetes: