26 d'abril de 2024

L'Ajuntament de l'Esquirol aprova fer la consulta "igualment" encara que el TC la prohibeixi

La consulta s'empararia legalment amb el reglament de Participació Ciutadana

El Ter 29 de setembre de 2014 a les 13:16
Imatge d'arxiu del ple de l'Esquirol durant la votació del canvi de nom
El ple municipal de l'Ajuntament de l'Esquirol va aprovar dijous la moció de suport a la consulta del 9 de novembre i se suma als més de 860 municipis catalans que ja ho han fet, com Manlleu. Amb tot, al text s'hi va afegir una particularitat.

És un punt addicional a proposta del grup Cabrerès i Progrés (CiP), en què s'assegura que la consulta se celebrarà igualment al municipi encara que el Tribunal Constitucional la prohibeixi. Segons l'alcalde accidental, Joan Callejón, aquest punt s'empara en el reglament de Participació Ciutadana. La resta de grups del consistori (Units per Decidir, Independents pel Collsacabra-ERC-Acord Municipal i CiU) van donar-hi suport.

El grup Cabrerès i Progrès (CiP), que compta amb tres regidors a l'Ajuntament de l'Esquirol, va proposar incloure un punt addicional a la moció en suport a la consulta del 9-N que s'està presentant als municipis d'arreu del país. La proposta era que la votació es pugui fer igualment encara que el Tribunal Constitucional la prohibeixi.

Callejón ha explicat que la consulta s'empararia legalment amb el reglament de Participació Ciutadana, que el consistori ja va utilitzar-lo per organitzar una consulta popular el passat mes de febrer per decidir canviar el nom del poble, que fins fa uns mesos era el de Santa Maria de Corcó. Tot i això, Callejón ha afirmat que a partir d'ara hauran d'estudiar els detalls del reglament per veure de quina manera organitzaran la consulta.
Etiquetes:
Política Municipal