25 d'abril de 2024

La classe política del Lluçanès defensa de forma consensuada la necessitat de ser comarca

Aquest cap de setmana s'ha presentat un estudi que enumera els avantatges de tenir una comarca pròpia

El Ter 27 d'octubre de 2008 a les 11:29
Una imatge del Lluçanès
El Lluçanès reclama la seva pròpia identitat. Aquest cap de setmana s’ha presentant l’estudi ‘El Lluçanès: desenvolupament territorial i l’organització comarcal’ que pretén demostrar la necessitat que el Lluçanès sigui reconegut com a comarca. El treball ha estat elaborat pels geògrafs Robert Casadevall i Xavier Vila l’any 2006 per encàrrec del Consorci del Lluçanès. Ara s’ha fet la presentació per demanar un reconeixement oficial de la zona.

Aquest dimecres una delegació d’alcaldes i alcaldesses s’entrevistarà amb el conseller de Governació, Jordi Ausàs, a qui traslladaran les conclusions de l’estudi. Esperen que el conseller els informi sobre la futura reorganització territorial i quins passos han de seguir. De fet, es tracta de la primera posició clara i consensuada de la classe política del Lluçanès. No només justifiquen la seva reclamació per motius i signes d’identitat històrics, sinó també per qüestions econòmiques.

L’estudi també conclou que el Lluçanès hauria obtingut 600.000 euros procedents del Fons de Cooperació Local de Catalunya. Això és més de la meitat del pressupost del Consorci del Luçanès.
Etiquetes: