25 d'abril de 2024

Un veí de Sant Martí de Centelles presenta una denúncia contra el cant dels galls

Fonts municipals han explicat que es va demanar al propietari dels animals que prengués mesures per reduir el soroll

ACN 21 d'octubre de 2014 a les 13:34
El veí afectat, Jordi Cid, ensenya sobre plànols la distància real que hi ha entre els galls i casa seva
Jordi Cid i la seva família fa sis anys que es van mudar a Sant Martí de Centelles buscant tranquil·litat. El canvi, però, no ha estat com s'esperaven a causa del "soroll" que fan els galls que viuen a la casa del veí.

"Ens ha generat un problema molt greu de salut a tota la família", ha explicat Cid, qui ha afirmat que escoltar ininterrompudament el cant dels galls "et genera crispació," i altres problemes.

Des de l'any 2012, el veí van entrar diverses instàncies al consistori queixant-se per "l'excés de soroll". De fet, va ser el mateix Ajuntament qui va encarregar un estudi de sonometria a la Diputació de Barcelona, que va constatar que el cant dels galls arribava fins a 65 decibels, mentre que el màxim permès seria de 50.

Jordi Cid ha decidit presentar un contenciós administratiu contra l'Ajuntament, ja que, segons ell "no ha pres cap mesura a les múltiples queixes que hem fet". El consistori ha anunciat que encarregarà un segon estudi de sonometria per avaluar l'impacte. Fonts municipals han explicat que davant d'aquests resultats es va demanar al propietari dels animals que dugués a terme les mesures pertinents per reduir els sorolls.
Etiquetes:
Societat