24 d'abril de 2024

El bon temps dels últims dies trenca la bona previsió de cara a la recollida de castanyes al Montseny

Tot i això, el Centre de Manipulació de la Castanya de Viladrau preveu igualar les xifres de l'any passat

Anna Traveria / ACN 25 d'octubre de 2014 a les 11:51
Un treballador prepara el foc per torrar castanyes
La gran quantitat de pluja que ha caigut al Parc Natural del Montseny durant els últims mesos feia preveure que aquest any la campanya de la castanya seria mot bona, però les altes temperatures de les últimes setmanes no hi han ajudat.

Joaquim Solé, un dels socis del Centre de Manipulació de la Castanya de Viladrau, ha explicat que "la recollida es preveu irregular perquè hem tingut molta pluja i això ens feia pensar que tindríem molt bona castanya i molta quantitat, però amb aquests dies de sol molt fort hi ha algunes finques on pràcticament no hi ha castanya i algunes on n'hi ha bastanta".

Tot i això, Solé ha assegurat que aquest any la qualitat de les castanyes serà "extraordinària". Les previsions de l’empresa, que és l’única de Catalunya que es dedica a produir i comercialitzar aquest producte amb certificat i registre sanitari, són igualar la recollida de l’any passat, en què van sumar uns 10.500 quilos.

Pel que fa a les castanyes que es consumiran a Catalunya, el 80% prové de Galícia i el 20% de la Xina. Solé ha explicat que "aquest any hem fet feina perquè la castanya catalana arribi a més punts de Catalunya i es podrà trobar amb més facilitat", però de moment representa només un 2% del consum.

Precisament la castanya catalana es pot trobar aquests 26 i 26 d'octubre a Viladrau, en el marc de la 20ª Fira de la Castanya, on es posaran a la venda més de 3.000 quilos de castanyes crues i se'n torraran al voltant de 800 quilos. Les prop de 80 parades que hi participaran oferiran també diversos productes artesanals.
Etiquetes:
Societat