25 d'abril de 2024

El projecte d'urbanització de la plaça de la Catedral de Vic guanya el primer premi Patronat de la Ciutat Antiga de Vic

Aquest mateix projecte i un de Sant Bartomeu també van ser guardonats en la Biennal d'Arquitectura

El Ter 27 d'octubre de 2008 a les 17:10
Premiats en la cinquena Biennal d'Arquitectura
La Sala Montserrat del Monestir de Sant Benet va acollir divendres al vespre el sopar de lliurament de guardons de la cinquena edició de la Biennal d’Arquitectura de les comarques de l'Anoia, Bages, Berguedà i Osona, organitzada per les delegacions d'Osona i del Bages-Berguedà del Col•legi d‘Arquitectes de Catalunya.

Un total de 8 projectes, d’entre les 33 obres seleccionades pel jurat i que optaven a les mencions, van ser finalment guardonats en aquest certamen biennal que pretén reconèixer les millors propostes arquitectòniques d'aquestes comarques i les seves àrees d’influència.

A l’acte de lliurament de mencions de la Biennal hi van assistir més de 125 persones, entre les quals, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, i la directora general de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge de la Generalitat, Núria Pedrals.

En l’apartat d’edificis de nova planta d’ús públic, el Jurat va mencionar La llar d'infants municipal d'Artés dels arquitectes Josep Cayuelas, Rikke Nygaard i M. Àngels Altarriba. Pel que fa a l’apartat d’edificis de nova planta d’ús privat, edifici d'habitatge unifamiliar, va obtenir una menció l’obra Habitatge Unifamiliar aïllat, situada a Sant Bartomeu del Grau i de l’arquitecte Albert Colomer.

En la categoria d’edificis de nova planta d’ús privat, edifici d'habitatges plurifamiliar, el jurat va donar la menció a L’edifici d'habitatges Cardona, de Manresa, del despatx Fargas-Rovira Arquitectes. En la categoria d'edificis de nova planta d'ús privat, edifici d'ús no residencial, va obtenir la menció la Fundació Alícia, dels arquitectes Lluís Clotet / Ignacio Paricio / ABEBA Arquitectes. Quant a l’apartat d’obres de rehabilitació, tant d’ús públic com privat, l’obra mencionada va ser L'escala paisatge de l'Ajuntament de Manresa, de Manuel Bailo i Rosa Rull.

Pel que fa a la categoria d’interiorisme, obres de tipus efímer, disseny de mobiliari i altres, es va lliurar la menció a l'obra Estudi + 3. Rehabilitació d'espai industrial com a estudi de disseny gràfic de Manresa, de l‘arquitecta Esther Ferrer. En l’apartat d’espais exteriors, intervencions en espais públics i espais oberts, el Projecte d'urbanització de la plaça de la Catedral de Vic, obra dels arquitectes Jordi Segura i Albert Vilarrasa, va obtenir la menció. Aquesta mateixa obra va ser reconeguda també amb el Primer Premi Patronat de la Ciutat Antiga de Vic que, d’entre les obres seleccionades a la Biennal, premia la millor intervenció arquitectònica en l'àmbit del nucli antic de Vic.

La categoria d’urbanisme, que en aquesta edició es convocava per primera vegada, va obtenir la menció la modificació del pla general del camí de la Cova i del carrer Montserrat de Manresa, dels arquitectes David Closes i Ricard Torres. Pel que fa a la 4a edició del Premi FORUM, que distingeix, d’entre totes les obres presentades a la Biennal, la millor intervenció arquitectònica en l’àmbit del nucli antic de la ciutat de Manresa d’iniciativa privada, enguany va quedar desert.

Els guardonats d’aquesta edició van sortir d’entre les 33 obres seleccionades pel Jurat. Abans del sopar va quedar inaugurada l’exposició dels 33 projectes seleccionats d’aquesta cinquena edició de la Biennal, que durant l’acte es va poder visitar a la mateixa sala Montserrat de Sant Benet de Bages, i que es podrà veure del 15 de desembre a l’11 de gener a la sala d'exposicions de la seu del Col•legi d'Arquitectes de Catalunya de Vic.