27 d'abril de 2024

Ple municipal plàcid a Torelló, malgrat que ERC va votar en contra de la sol·licitud d'una subvenció

Regidors de CiU i el PSC, a l'equip de govern, van intercanviar felicitacions amb ERC per la primera Jornada Jove

El Ter 28 d'octubre de 2008 a les 14:52
Una sessió passada del ple de Torelló
El ple de Torelló d’aquest dilluns va ser tranquil i sense tensions. El grup republicà va ser l’únic a posar alguna nota de desacord, quan es va oposar a la demanda d'una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua per una millora paisatgística d'un tram del Ges, en un projecte pilot.

El portaveu, Jordi Casals, explica que estan d'acord amb el projecte però que, si arriba la subvenció, l’Ajuntament hi haurà d’aportar 12.000 euros, i que és aviat per comprometre-s’hi. A més, segons els republicans, la situació de crisi desaconsella fer aquest pas.

El bon ambient del ple es va notar, en canvi, en un moment en què fins i tot hi va haver reconeixements de la tasca feta per la primera edició de la Jornada Jove, entre regidors de l’equip de govern i de l’oposició, d’ERC.

Una altra qüestió del ple va ser l'aprovació del calendari del pagament de les ordenances fiscals per l'any 2009, on es contempla el fraccionament del pagament de l'IBI per qui ho desitgi i tingui el pagament domiciliat. El portaveu republicà Jordi Casals va retreure a l’equip de govern que aquesta mesura arribés tard i va instar l’Ajuntament a fer una campanya informativa pròpia per donar a conèixer la possibilitat als ciutadans.

Pel que fa al torn de precs i preguntes, la regidora d’ICV-CdG, Montse Ayats, va recordar que l’actual concessió d’explotació de la Deixalleria ha caducat i va reclamar-hi millores. D’altra banda, la coalició va retreure a l’equip de govern que no vetlli prou pel patrimoni industrial torellonenc recordant que 'no es va participar en les jornades europees sobre patrimoni d’enguany'.

Entre els punts de l’ordre del dia destaca la cessió de tres finques a l’Incasòl destinades a la construcció d’habitatges de protecció oficial. Es tracta de finques situades a l’àmbit del pla parcial El Castell I, La Creu I i El Castell II. La finca d’El Castell I està situada al carrer Mas Torra números 26, 28, 30, 32, 34 i 36, amb una superfície total de 1.503 metres quadrats. La d’El Castell II està situada en el xamfrà del carrer Progrés i Avinguda Pirineus, amb una superfície de 719 metres quadrats. La tercera finca, al pla parcial La Creu I, té una superfície total de 796 metres quadrats. La proposta va comptar amb el suport unànime de tots els grups municipals. L’alcalde, Miquel Franch, va posar l’accent en el fet que aquestes promocions “estan licitades i adjudicades”.

En el decurs de la sessió es van aprovar altres qüestions, com ara la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament de Torelló i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, referent al Museu de la Torneria; un conveni amb el Bisbat de Vic, per al manteniment de l’entorn del Santuari de Rocaprevera; la resolució de les al·legacions formulades al projecte constructiu per a la defensa del marge esquerre del riu Ter a la zona industrial de Matabosch-Pont de Conanglell i la seva aprovació definitiva; o un conveni entre l’Ajuntament de Torelló i la Diputació de Barcelona, relatiu a la realització d’uns tallers de teatre als centres d’Ensenyament Secundari de Torelló.
Etiquetes:
Política Municipal