26 d'abril de 2024

La Fundació Martí i Pol trasllada la ruta del poeta fins a una aplicació mòbil

Les jornades Martí i Pol inclouen, dissabte, una ruta teatralitzada amb la companyia Alambip Destil·leria Cultural

ACN 14 de novembre de 2014 a les 16:38
Una captura de pantalla del disseny de l'aplicació per a mòbils
La Fundació Martí i Pol ha ideat una aplicació per a dispositius mòbils que permetrà a tots aquells interessats en la vida del poeta poder-s'hi acostar una mica més. Una de les estrelles de les jornades Miquel Martí i Pol són les rutes guiades pels llocs més emblemàtics de l'autor de Roda de Ter.

La nova aplicació, a mode d'audioguia, obre possibilitats pel que fa a la difusió d'aquesta ruta ja que qualsevol persona se la podrà descarregar al seu aparell i la podrà seguir de manera autònoma. La seva impulsora, Mercè Franquesa, ha explicat que la ruta virtual segueix 13 dels 18 punts originals.

L'aplicació ha estat dissenyada per Marc Solà, mentre que Arnau Palma s'ha ocupat de la programació. De moment, l'aplicació ja es pot descarregar per dispositius amb sistema operatiu Android. Els dispositius amb Apple hauran d'esperar fins la setmana que ve.

Les jornades Miquel Martí i Pol oferiran aquest divendres una conferència-recital amb el títol 'Joan Vinyoli i el seu domini màgic', amb Jaume Aulet i Tomàs Nadeu, acompanyats per l'acordionista Àlex Martin, i sota la direcció escènica de Pepi Sabrià. Dissabte dia 15 a dos quarts de dotze del matí, la companyia Alambiq Destil·leria Cultural presentarà 'La Roda de Miquel Martí i Pol. Un joc poètic a Roda de Ter. Mercè Franquesa ha explicat que es tracta d'una ruta teatralitzada "que combina amb tocs d'humor".

Diumenge a les 11 del matí hi haurà la cloenda de les Jornades Miquel Martí i Pol amb el lliurament dels Premis Literaris de Roda de Ter. L'exsecretari general de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza, hi impartirà una xerrada.
Etiquetes:
Cultura