25 d'abril de 2024

En marxa el 32è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, que projectarà 35 pel·lícules

Entre les obres que competeixen a la secció oficial en destaquen dues d'osonenques

Anna Traveria / ACN 15 de novembre de 2014 a les 12:51
Aquest divendres va arrencar el Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló amb la sessió inaugural on es va projectar la primera pel·lícula a concurs: 'Joana. Pels Camins dels Matxos', del torellonenc Isaac Moreno. Fins el proper 23 de novembre es podran veure al Teatre Cirvianum diverses obres que competiran per ser la millor pel·lícula de l'any relacionada amb la muntanya i guanyar la preuada 'Flor de Neu d'Or' valorada en 3.000 euros.

Enguany, el festival ha rebut 104 pel·lícules i el jurat ha estat l’encarregat de seleccionar les 35 que finalment s’hi projectaran. D’aquestes, en destaquen dues d’osonenques que competiran en la secció oficial.

Una de les novetats d’aquest 2014 és la creació d'un premi on el públic farà de jurat per votació popular. Una iniciativa pensada per a un públic més jove, amant de l’aventura i dels esports de risc. El director del festival, Joan Salarich, ha explicat que van decidir crear-lo per "motivar a un públic jove que difícilment va als festivals i al cinema en general". Salarich assegura que l’organització va creure que fer una competició amb aquests curts era una bona idea "perquè molts es poden trobar per internet però així també donem l’oportunitat de veure’ls en pantalla gran".

Un altre dels pilars de la 32a edició del Festival és la recuperació de la sessió d’homenatge, que anirà dedicada a l’escalador nord-americà Jim Bridwell. Segons el director del festival, "és un personatge emblemàtic i mític de l’escalada, que als seus 70 anys és un ídol tant pels escaladors veterans com pels més joves".

Enguany, el festival proposa com a principal exposició una mostra que relaciona el món de l'esquí amb el de les estrelles de Hollywood sota el títol "Estrelles a la neu, esquiadors de cine". La mostra descobreix com estrelles de la gran pantalla van fer destacar estacions d'esquí, i a l'inrevés, com alguns professionals de l'esquí van intentar fer-se un lloc al món del cinema.

L'exposició és un recull de cartells, programes de mà i fotogrames de pel·lícules i es podrà veure els dies del festival al mateix teatre Cirvianum.
Etiquetes:
Esports