25 d'abril de 2024

Es reobre al trànsit el pont de la Gleva

El pont, situat a la carretera BV-4608, ha estat tallat durant set mesos

Arola Cumeras 2 de desembre de 2014 a les 11:43
L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, visitant el renovat pont de la Gleva
La Diputació de Barcelona obre al trànsit oficialment aquest dimarts el pont de la Gleva, una infraestructura que uneix Manlleu i les Masies de Voltregà. De fet, ja s'hi circula des de divendres. El pont s'ha reparat per garantir la seguretat dels usuaris de la carretera i millorar-ne alguns aspectes, després que es desplacés el tauler a causa d'un impacte.

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha remarcat la importància d’haver recuperat aquest canal de comunicació amb el Voltreganès Pere Prat s’ha mostrat satisfet d’haver pogut complir terminis previstos.

El pont, situat a la carretera BV-4608, ha estat tallat durant set mesos, durant els quals els vehicles han fet servir itineraris alternatius. Les millores es noten en l’amplitud de pas que tenen els vehicles, amb una calçada que millora la seguretat i "no com abans que era molt just i feia patir i sobretot la vorera pels vianants, que cal tenir en compte que és força utilitzada per gent de Manlleu". Aquestes voreres estan protegides per elements que les separen del pont.

Pel gener no es descarta que hi hagi "alguna visita de representants de la Diputació". El finançament del passeig del Ter arran de les pluges del 5 de setembre "s’està acabant de lligar amb la Diputació i l’ajut serà important i molt d’agrair". La rotonda de la carretera d’Olot "en principi es començaria a construir el setembre del 2015" i la del pont de Can Molas "va tirant endavant".

L’actuació al pont ve donada després que l'11 de gener es va observar que el voladís del pont de la Gleva havia patit un desplaçament de la contenció, provocat possiblement pel fort impacte d'un vehicle. El mateix dia, personal de manteniment de carreteres de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona va instal.lar un semàfor per donar pas alternatiu als vehicles. El 15 de gener va finalitzar la instal·lació d'una barrera de formigó als costats del pont, com a contenció provisional, deixant un únic carril per als vehicles.

A partir d'aquell moment, es va realitzar una campanya d'assaigs per poder conèixer l'estat en què es trobava l'estructura i les seves possibilitats de reparació. Es va arribar a la conclusió que la reparació del pont havia de passar per la substitució de la biga que suporta la calçada del pont, la qual data de l'any 1945. Les piles i els estreps del pont només necessitaven algunes intervencions de reforç puntuals.