25 d'abril de 2024

El pressupost del 2009 del Consell Comarcal d'Osona serà un 6% més baix que el d'aquest any

Miquel Arisa, president del Consell Comarcal d’Osona, qualifica el pressupost de realista

El Ter 29 d'octubre de 2008 a les 17:41
Miquel Arisa i Lluís Vila fent balanç del primer any de govern sòciovergent
El Consell Comarcal d’Osona retallarà el pressupost del 2009 en uns tres milions d’euros. L’actual context de crisi fa que el pressupost per al 2009 pugi a 44,5 milions d’euros, un 6% menys que el del 2008.

La disminució ve motivada per la retallada de subvencions que finançarà l’Agència Catalana de l’Aigua, ja que durant l’estiu ha hagut d’afrontar inversions per la manca d’aigua. Tot i això es puja el pressupost ordinari fins als 24 milions d’euros, més d’un 4%, que es dedicarà a serveis de benestar social i promoció econòmica.

Miquel Arisa, president del Consell Comarcal d’Osona, qualifica el pressupost de realista. Els reptes que tindrà el Consell Comarcal d’Osona aquest 2009, segons Arisa, són la creació de l’Agència Comarcal de Promoció Econòmica, la portada d’aigües a Osona nord i el Lluçanès a través de la potabilitzadora de Torelló i la creació d’habitatges públics a través de la Fundació Habitatge i Serveis d’Osona. De fet, aquest dimecres l’equip de govern del Consell comarcal ha fet un balanç del primer any del pacte entre PSC, CiU i els independents. Lluís Vila, vicepresident del Consell Comarcal, destaca que el pacte va ser un encert, tot i ser arriscat.

Entre les actuacions més destacades que s’han fet destaca el compromís de construir uns 200 pisos de lloguer a baix preu en nou municipis d’Osona i la construcció i gestió de la primera residència comarcal que es farà a Torelló. També hi ha el pla director per la correcta gestió de residus i la posada en marxa de la planta de transferència i la de minimització, la racionalització de recursos i l’aposta pels serveis de benestar social, entre d’altres.
Etiquetes:
Política Municipal