26 d'abril de 2024

Tona augmenta un 4,5% les ordenances pel 2009, tot i que la taxa d'escombraries puja un 8%

El ple d'aquest dimecres també va aprovar atorgar el Premi Mil·liari al Col·legi Pive pel seu cinquantè aniversari

El Ter 30 d'octubre de 2008 a les 12:05
Imatge d'arxiu d'un ple de Tona
El ple de Tona d’aquest dimecres va aprovar augmentar les ordenances fiscals per a l’any 2009 un 4,5 %, segons l’Index de Preus al Consum de Catalunya. Segons l’alcalde, Josep Salom, es tracta d’una pujada moderada, tenint en compte el context econòmic.

L’augment més important el pateix la taxa d’escombraries que puja un 8%. Josep Salom justifica l’increment perquè el servei arrossega dèficit. L’equip de govern, inicialment, havia decidit augmentar un 10% les escombraries, però ho ha rebaixat a un 8% per la crisi econòmica que afecta al país. L’alcalde, Josep Salom, explica que aquest 8% només suposa un augment anual de 5 euros en el rebut de les escombraries.

Tona Futur, el grup municipal de l’oposició, critica que els impostos estaran per sobre de l’IPC anual perquè avui ja s’ha avançat que per aquest octubre l’IPC es situa en el 3,6%.

D’altra banda, el ple també va aprovar el conveni de col•laboració entre el Ministeri de Foment i l’Ajuntament de Tona per finançar les obres d’intervenció en el jaciment arqueològic del ‘Camp de les Lloses’. Segons aquest conveni, l’ajuntament de Tona rebrà uns 470 mil euros per a un projecte d’excavació i museització que començarà abans de final d’any. El ple també va aprovar atorgar el premi Mil•liari 2008 al Col•legi Pive de Tona que aquest any compleix el cinquantè aniversari.

Josep Salom justifica l'augment de la taxa d'escombraries pel dèficit que arrossega el servei

Etiquetes:
Política Municipal