25 d'abril de 2024

Sant Feliu Sasserra inaugura un centre d'interpretació de la bruixeria en el marc de la Fira de Bruixes

Un dels grans atractius de la fira són les representacions que tenen lloc al nucli de Sant Feliu

El Ter 31 d'octubre de 2008 a les 18:05
Un dels plafons del Centre d´Interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra
Sant Feliu Sasserra acull aquest cap de setmana una nova edició, i ja en són nou, de la Fira de les bruixes. El dissabte, festivitat de Tots Sants és quan el poble s’omple de parades, més de 100 en l’edició d’enguany, on s’hi poden trobar tant parades d’oficis artesans com de productes relacionats amb la bruixeria.

La fira, també compta a una part més modera, es tracta d’una mostra comercial. L’objectiu, un any més és recordar uns fets que van tenir lloc al Lluçanès al segle XVII. L'inici de la festa però, té lloc aquesta nit a la plaça de l'Església, amb la invocació i una cercavila esotèrica que recorrerà els racons més tenebrosos del poble.

Enguany també destaca la inauguració del Centre d’Interpretació de la Bruixeria. Es tracta d’una iniciativa de l’ajuntament que compta amb el suport del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat. El centre, que pretén ser, un centre de difusió cultural i turística del Lluçanès, proposa al visitant acostar-se, amb un muntatge modern i suggerent, al fenomen ancestral de la bruixeria, present en totes les cultures i en totes les èpoques.

Un dels grans atractius de la fira són les representacions que tenen lloc al nucli de Sant Feliu enguany amb un guió completament renovat. La fira també compta amb cercaviles, recorreguts per explicar la història de la bruixeria al municipi o contacontes pels més petits.
Etiquetes:
Cultura