26 d'abril de 2024

El Moianès vota ser comarca

Els veïns han votat a favor de constituir-se en comarca amb un 80,44% de partidaris, davant d'un 16,35% del 'no'

ACN/elter.net 23 de març de 2015 a les 17:19
Una imatge d'un votant a Collsuspina, que ara pertany a la comarca d'Osona
Diumenge es va fer un pas decisiu per esdevenir la 42a comarca de Catalunya i al procés participatiu per decidir-ho es va imposar el 'sí' en els deu municipis que integren al Consorci amb el 80,44% dels vots, davant el 16,35% pel 'no'.

A poblacions com Granera, els vots a favor han arrasat, arribant al 95,45%. Però també s'han vist marges estretíssims, com és el cas de Collsuspina, el municipi amb més participació (68,48%) i on 95 veïns han optat pel sí, i 84 pel no. El degoteig de persones que va votar a Collsuspina, l’únic municipi que pertany a Osona, va ser constant durant tot el matí. El cens és de 276 persones. La majoria de votants ja preveien resultats molt ajustats entre el sí i el no, com és el cas de l'alcalde Oriol Batlló.

L'alcalde de Moià i president del Consorci del Moianès, Dionís Guiteras, ha reclamat al Govern que ara "compleixi" i tiri endavant l'avantprojecte de llei de creació de la comarca en el temps més breu possible". En el mateix sentit, ha advertit que "nosaltres ja hem fet els deures" i que el territori ha respost a la consulta "amb il·lusió, ganes i optimisme".

Guiteras ha fet aquestes reivindicacions després del recompte de vots, en una compareixença en què ha estat acompanyat per la resta d'alcaldes del Moianès.
Etiquetes:
Política Municipal