26 d'abril de 2024

L'equip de govern de Folgueroles aprova una pujada del 4,7% de mitjana de les ordenances fiscals

L'oposició, del PSC i ERC, volia que es congelessin els impostos i taxes perquè la pujada de l'IBI 'permetia fer-ho'

El Ter 4 de novembre de 2008 a les 12:05
Una imatge de la façana de l'Ajuntament
El ple de l’Ajuntament de Folgueroles va aprovar aquest dilluns un increment mitjà de les ordenances fiscals d’un 4,7%. Els impostos es situen, de mitjana, una mica per sota del darrer Índex de Preus al Consum (IPC) que es coneix, el del setembre, fixat en un 4,5%.

Les taxes, en canvi, de mitjana han pujat per sobre del 5,3%. L’equip de govern va tirar endavant les xifres, amb l’oposició dels tres regidors del PSC i del regidor ERC, que demanaven que es congelessin els impostos perquè consideren que l’Impost sobre Béns Immobles ha pujat prou com perquè l’Ajuntament s’ho pugui permetre. Antoni Noguer, regidor del PSC, diu que l’entrada en vigor de la revisió cadastral ha fet que l’IBI hagi pujat entre el 30 i 50 per cent. Segons Noguer, aquest factor s’hauria d’haver aprofitat per moderar els preus, en solidaritat amb el context de crisi que afecta la ciutadania.

Segons Noguer, aquesta pujada de l’IBI seguirà en els propers sis anys, quan augmentarà gradualment, un 5% cada any, i 's’incorporarà un IBI rural'. L’alcalde, l’independent Carles Baronet, que governa amb el suport de CiU, diu que la pujada situa Folgueroles ‘dins la tònica general dels ajuntaments de la comarca’. Per Baronet, serveis no prestats directament per l’Ajuntament com la recollida d’escombraries són molt deficitaris i per seguir-los prestant, cal apujar les taxes. En aquest cas, s’augmenta un 10% i es calcula que s’hi perden 29.000 euros cada any. L’alcalde considera que parlar de congelació d’ordenances és un ‘enorme error’.

Els fons que es reben de l’Estat Espanyol, segons alerta Baronet, sí que poden arribar congelats, per la qual cosa caldrà contenir les despeses quan s’elabori el proper pressupost. L’oposició coincideix en què caldrà reduir despeses de cara a l’any vinent.
Etiquetes:
Política Municipal