26 d'abril de 2024

El Govern aprovarà aquest dimarts l'avantprojecte de llei per crear la comarca del Moianès

A l’única població que pertany a Osona, Collsuspina, els resultats van ser ajustats i va guanyar el 'sí' per 11 vots

ACN 31 de març de 2015 a les 17:13
Una imatge de Joana Ortega durant una visita institucional, dilluns, a Solivella
La reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts té previst aprovar l'avantprojecte de llei de creació de la nova comarca del Moianès, segons ha avançat la vicepresidenta Joana Ortega.

La vicepresidenta ha recordat que ja havia anunciat que "amb molta celeritat" i en funció del resultat de la consulta celebrada fa dues setmanes s'entraria a Govern l'avantprojecte de llei. Ha lamentat que "en algun moment s'hagi dubtat del compromís" de l'executiu.

La vicepresidenta ha apuntat que, si aquest dimarts el municipi de Calders ja ha fet arribar l'acord municipal el Govern aprovarà l'avantprojecte i després es trametrà al Parlament perquè es voti -probablement a finals d'abril- i la nova comarca sigui una realitat abans de les municipals.

Els deu municipis del Moianès van decidir el passat 22 de març que volien esdevenir la 42a comarca de Catalunya. El 'sí' es va imposar al procés participatiu que es va celebrar amb el 80,44% dels vots i una participació del 47,31%. A l’única població que ara pertany a Osona, Collsuspina, va ser on els resultats van ser més ajustats i el 'sí' va guanyar per només 11 vots.

Una de les principals preocupacions dels veïns del Moianès era la de conservar les funcions del Consorci del Moianès, una mancomunitat de 10 municipis que fa vint anys que funciona i que actualment està sota mínims com a conseqüència de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL).
Etiquetes:
Política Municipal