26 d'abril de 2024

El Parlament aprova la llei de creació del Moianès, la 42a comarca catalana

La creació de la comarca implicarà que Collsuspina deixi de formar part d'Osona

ACN 16 d'abril de 2015 a les 11:49
Els diputats aplaudeixen els alcaldes i ciutadans del Moianès, presents al ple on s'ha aprovat la creació del Moianès
Un centenar de persones, entre alcaldes, regidors i veïns dels municipis del Moianès han celebrat des del Parlament la creació de la 42a comarca catalana. No s'han volgut perdre el "moment històric" i han assistit in situ al debat final de la llei des de la tribuna de convidats i des d'una sala habilitada per a ells.

Un cop certificat el sí majoritari dels diputats, han esclatat els aplaudiments dins l'hemicicle i s'han estès als passadissos del Palau. "Sento una alegria enorme per haver acabat una part de la feina. Ara hem de fer un consell comarcal del segle XXI, que atengui les persones i el territori", ha subratllat l'alcalde de Moià i diputat d'ERC, Dionís Guiteras, molt felicitat per la resta de diputats.

Al Parlament hi han estat presents els deu alcaldes dels municipis que formen part des d'ara de la comarca del Moianès. La creació de la comarca implicarà que Collsuspina deixi de formar part d'Osona. L'alcalde de Collsuspina, Oriol Batlló, ha destacar "l'incontestable" suport popular que va tenir la creació de la comarca en la consulta ciutadana del passat 22 de març.

Als deu municipis de la comarca va guanyar el 'sí', amb una participació del 50% i un suport a la creació de la comarca del 80%. A més dels representants institucionals dels municipis també s'han apropat fins el Parlament desenes de veïns o bé amb l'autocar que han contractat els municipis o bé en cotxe particular, la majoria d'ells joves. El ple del Parlament va aprovar dimecres el projecte de llei de la creació de la comarca del Moianès amb 105 vots a favor, 7 en contra i 17 abstencions.

El projecte ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris, a excepció del PP, que s'ha abstingut, i de Ciutadans, que ha votat en contra. El procediment s'ha fet en lectura única, un tràmit de màxima celeritat en què els partits no poden presentar esmenes a la totalitat. Està previst que la nova comarca es constitueixi després de les eleccions municipals del 24 de maig.
Etiquetes:
Política Municipal