26 d'abril de 2024

L'E-Week debat entorn de les xarxes privades virtuals per a empreses

Aquesta dijous a la tarda s'ha presentat “Territoris digitals” a càrrec de Juan Freire

El Ter 6 de novembre de 2008 a les 16:54
Un moment de la presentació de les xarxes virtuals
Aquest dijous la Sala Coll i Bardolet de l’edifici el Sucre ha acollit una conferència sobre xarxes privades virtuals (VPN). Es tracta d’una comunicació privada i segura per a empreses. La ponència ha anat a càrrec del gerent d’Infoself, Jordi Bartés, el director tècnic d’Infoself Sistemes, Jordi Llauger i de l’enginyer d’Infoself Sistemes, Xavier Vendrell.

Jordi Bartés ha obert la conferència presentant Infoself, un conjunt d’empreses amb la finalitat de cobrir les necessitats de les companyies per tal que aquestes puguin incorporar-se en el món de les noves tecnologies. Tot seguit, Jordi Llauger ha presentat la xarxa privada virtual (VPN). Tal com ha explicat la xarxa privada virtual “és una comunicació que permet connectar varies xarxes entre si de manera totalment segura i privada”. Llauger ha comentat que, a través de VPN, es poden connectar xarxes encara que físicament estiguin separades, la qual cosa que permet una major flexibilitat.

El director tècnic d’Infoself Sistemes ha destacat els avantatges que suposa disposar d’una xarxa privada virtual. “A part d’aconseguir mobilitat, flexibilitat, seguretat i extensió de la xarxa empresarial, les VPN són un element de competivitat” ha remacat. A continuació, Xavier Vendrell ha fet una demostració pràctica de les xarxes privades virtuals connectant xarxes entre si per aconseguir aquesta connexió segura i privada.

A banda d’aquesta conferència i demostració pràctica, aquest matí l’e-week també ha acollit les xerrades “Business Intelligence” a càrrec dels representants de Vilar Riba David Parramon i Aida Moya, i “Les TIC al servei de les persones” a càrrec del director científic de la Fundació Vodafone, Javier del Arco.

La jornada es tanca amb la ponència “Territoris digitals” a càrrec de Juan Freire, a la Sala Coll i Bardolet de l’edifici el Sucre, i amb la trobada informal de blocaires “Beers&TICs and blogs, Mozilla edition”, aquesta nit al bar El Gravat.
Etiquetes: